Det var like etter klokken ti mandag formiddag at snøskredet gikk i Wäng-Schlächtismatt, et populært frikjøringsområde like ved skianlegget i Engelberg i Sveits.

Tirsdag ble det kjent at det var en lokal, 23 år gammel mann som omkom i skredet.

Annonse

Det var Freeride.se som først skrev saken i Skandinavia.

Det var en gruppe på fem som kjørte ski i området, alle i alderen 22-24. Tre av dem ble tatt av skredet. To av dem kunne ta seg ut på egenhånd, men den omkomne ble først funnet etter et søk. Det ble gjort livreddende arbeid på stedet, men livet stod ikke til å redde.

Frikjøringsområdet Wäng-Schlächtismatt ligger nedenfor Stand, ved innsjøen Trübsee.

Engelberg
SKRED: Skredet gikk like ved skianlegget i Engelberg. Foto: Google Maps

Området ned mot Trubsee er ekstremt lett tilgjengelig fra løypa under den midterste gondolen (Titlis Express). Henget er temmelig bratt, og utvilsomt skredutsatt. Det er også en del terrengfeller, med renner og klipper. Kjøring her krever varsomhet og gode vurderinger av forholdene.

Etter Alpene-standard er ikke facen så veldig stor, men hadde dette vært i Norge ville det nok vært landets feteste, heisbaserte frikjøringsområde. Trolig er det omtrent 4-500 høydemeter og kanskje 8-900 meter bredt.

Den siste tiden har det i likhet med flere området i Norge vært betydelig skredfare i området.

Sveits har åpne skianlegg, og er i likhet med Norge ikke en del av EU. Den siste tiden har det snødd svært mye i Alpene, og enkelte områder har fått flere meter snø.

Ulykken er den første skredulykken i Sveits i år.