Aurdalsområdet er i grunn mest kjent for å være et paradis for langrennsfolket, men lik som Sjusjøen er dette et hyttested med vaskeekte alpinanlegg også.. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Valdres skisenter tiltrekker en del hytteturister og dansker, kanskje derfor navnet Danebu er gitt til fjellstua ovenfor skibakken.

Løypekart og snøforhold

Valdres alpinsenter beitosølen jotunheimen aurdal skisenter løypekart alpint snowboard fri flyt guide snowboard ski freeride
Solsida har høy resort-faktor med ski in/out-hytter og flere serveringer.

15 ulike løyper og cirka 360 høydemeter verdt av anlegg er tilbudet på Valdres. Terrenget er preget av tett barskog og forholdsvis slakt terreng.

Slik mange andre anlegg i denne kategorien, går ikke Valdres en sesong uten å satse litt på parken - et par ordentlige hopp og en enkel raillinje finner du her.

Varmestua finner du ovenfor anlegget og et par hyggelige serveringer rundt om. Servicesenter nederst ved parkeringen.

Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Valdres Aurdal alpinsenter.

 

Offpiste og topptur

Lite å nevne for både offpiste og topptur i Valdres, dessverre. Her er skogen for tett til å by på noen meningsfull frikjøring, men du finner kanskje et par spor innimellom den tette skogen?

Send oss gjerne beskjed om du har gode tips til frikjøring i dette anlegget!

 

Fri Flyt - reportasjer

Vi har ikke skrevet stort om Valdres alpinsenter i på friflyt.no tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Du kommer til Valdres alpinsenter med bil. Valdresekspressen buss går forbi her, men betjener ikke skisenteret. Her finner du anlegget på google maps

Utenom hotell/hytte-tilbudet i umiddelbar nærhet, er Fagernes nærmeste senter med øvrige servicetilbud for overnatting og afterski.

Valdres alpinsenter Aurdal

valdresalpin.com

61 35 99 99

Antall heiser: 5

Antall nedfarter: 14

Lengste nedfart: 2100 m

Høydeforskjell: 360 m

Heiskort: 400 kroner

Hvor: 16 km fra Fagernes, 171 km fra Oslo, 350 km fra Bergen, 440 km fra Trondheim