Sjusjøen er et populært hyttefelt for folk fra hele østlandet. Her finner man over 6000 hytter, som gjør Sjusjøen til Norges største hyttefelt! Det dannet grunnlaget for å åpne dette anlegget i 2003. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Terrenget er snøsikkert og ofte er Sjusjøen blant de aller første anleggene som åpner for sesongen. Dette er det fremste eksempelet på et "hytteanlegg" hvor familietilbudet, god park, og til og med sykkel om sommeren er i sentrum for tilbudet.

Annonse

Merk at åpningstidene til anlegget går på akkord med hyttesesongen - dvs. helger og ferier.

 

Løypekart og snøforhold

Sjusjøen løypekart
Selv løypekartet til alpinanlegget domineres av langrennsløyper.

Nattrudstilen heter fjellet som anlegget ligger på, og du skal anstrenge deg for å komme særlig høyere enn denne toppen på 958 meter. Den raske stolheisen tar deg opp til like over tregrensa.

Den ene heisen gir tilgang til en overraskende stor mengde løyper, og terrengparken er definitivt noe det satses på - en trygg plass å ta med tenåringen, med andre ord.

Du finner en enkel gammel fjellhytte med betjening, og servering av hjemmelagde kanelboller, på toppen av heisen, i tillegg til varmehytta i bunn. 

Her finner du Fri Flyt sitt alltid oppdaterte snøvarsel for Sjusjøen skisenter.

 

Offpiste og topptur

Så tett som grantrærne står her, er sjansen større for at du får gnagsår i trynet og lårhøner fremfor morsomme puddersvinger innimellom løypene. Men det finnes små felt i toppen på østsiden av fjellet (ski venstre fra toppheisen) hvor du kan finne rom for noen svinger, og utenom det er heistraséen et godt valg på snødager.

Toppturer på Sjusjøen gås for øvrig utelukkende på sommeren, og det finnes en håndfull høyder like under 1000 meter i området. Flere er populære på langrenn. Har du gått en av disse på randonee? Da må du gjerne gi oss beskjed!

 

Fri Flyt - reportasjer

Les reportasjon til Andreas Amble og HP Hval fra en drømmedag på romjulstur til Sjusjøen-parken her!

Sjusjøen figurerer ellers ofte som et av anleggene som åpner temmelig tidlig - til og med i Oktober.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Sjusjøen tilhører liksom hyttefeltet på Sjusjøen, som er mekka for folk fra Hamar og Lillehammer. Her finner du anlegget på google maps

Likeledes finner du lite annet av offentlig underholdningstilbud her oppe på hyttefjellet - vi anbefaler å ta turen tilbake til enten Hamar eller Lillehammer hvis du ikke har ordnet deg med hytte her oppe alt.

 

Sjusjøen Skisenter

sjusjoen-skisenter.no

90 18 98 63

Antall heiser: 4

Antall nedfarter: 8

Lengste nedfart: 2200 m

Høydeforskjell: 250 meter

Heiskort: 450 kroner

Hvor: 22 km fra Lillehammer, 54 km fra Hamar, 183 km fra Oslo, 362 km fra Trondheim

Åpningstider: 10 - 14.30/15.30 basert på sesong - av og til kveldskjøring 16-20. 

Vanligvis kun åpent i helger og ferier, sjekk nettsiden om du er i tvil.