Det er ett år siden norske skianlegg ble tvunget til å stenge heisene. For noen gjaldt det hele sesongen, mens andre åpnet igjen etterhvert som den første smittebølgen var i ferd med å legge seg. Hovden i Agder åpnet dessuten allerede i påsken. 

Med to uker igjen til påsken, har regjeringen gått langt i å love at ikke det vil skje igjen - selv om lokale sportsbutikker og andre tilbud må holde stengt i Hallingdal og andre hyttekommuner. 

Annonse

Men statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland lar seg bekymre av påskeutfarten som nå skal skje. 

– Vi er utrolig bekymra nå for utfarten som pleier å skje i påsken. Jeg skjønner veldig godt Hallingdal og andre kommuner med lite smitte, som ikke liker de tiltakene regjeringa har innført. Men når FHI og Helsedirektoratet gir oss et råd om hvordan vi skal behandle dette i Oslo og Viken, så lytter jeg til det. Jeg er veldig glad for at regjeringen også har lyttet til det rådet, sier Svarstad Haugland til NRK.

I Norge ble det i går registrert 1156 nye smittede. Det er første gang med over 1000 smittede registrerte. Natt til onsdag stengte også Oppdal skisenter, sammen med en rekke andre tilbud i skibygda, etter et smitteutbrudd.

Nå utelukker ikke Høie enda strengere tiltak.

– Vi ser at den mer smittsomme virusvarianten fører til en kraftig økning i smitten, spesielt i Oslo. Derfor er det nødvendig med de strenge tiltakene som nå er i Oslo, Viken og en del andre områder med høy smitte, sier han til NRK og fortsetter:

– Vi har tatt nasjonale grep der det er smitte. Men vi har fortsatt ulik smittesituasjon i hele landet. Det betyr at det er viktig at vi har strenge tiltak der det er smitteøkning.

Tryvann/Skimore Oslo og Oslo skisenter fortsatt åpne, til tross for smittebølgen Oslo nå er inne i.