/ Oppdal

Stenger skisenteret i Oppdal etter smitteutbrudd

Natt til onsdag stenger en rekke tilbud i Oppdal, blant annet skisenteret. Årsaken er et smitteutbrudd av koronaviruset covid-19.

Sist oppdatert: 16. mars 2021 kl 21.40
Oppdal skisenter
STENGER: Oppdal skisenter stenger i en uke. Der blir med andre ingen slike scener med det første. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Tirsdag denne uken ble det påvist to nye tilfeller av koronaviruset covid-19 i Oppdal i Trøndelag. For å få kontroll på situasjonen, går bygda nå ned i en dramatisk nedstengning.

Det betyr blant annet at skisenteret stenger - som det eneste skianlegget i Norge nå.

– Den siste uka har vi fått stadig mer smitte inn i kommunen vår som vi ikke kan forklare hvor kommer fra, sier ordfører Geir Arild Espnes til NRK.

I forrige uke ble det kjent at en lærer ved skigymnaset på Oppdal videregående skole testet positivt for koronaviruset covid-19 etter en skisamling i Kvitfjell. Siden da har situasjonen forverret seg i bygda i Trøndelag. 

I en pressemelding fra Oppdal kommune skriver de følgende:

«Mikrobiologisk avdeling på St. Olav har i dag bekreftet at alle de sju som testet positivt forrige uke er smittet av den britiske virusmutasjonen.»

Skisenteret stenger nå altså ved midnatt, og vil holde stengt en uke fremover, foreløpig. I tillegg stenger serveringssteder, treningssentre, svømmehaller, kino og mange flere fritidstilbud.

Det betyr også at klatresenteret i Oppdal stenger.

Til sammenligning er blant annet Tryvann/Skimore Oslo og Oslo skisenter fortsatt åpne, til tross for smittebølgen Oslo nå er inne i.

Kommunen tester nå omtrent 200 personer daglig i bygda med omtrent 7000 innbyggere.

Fri Flyts Tore Meirik bor i Oppdal, og melder sent tirsdag kveld om stor pågang for å teste seg for korona før nedstengningen. 

– Nå starter nedstengninga klokka 12 i kveld, så det er ikke så mye å melde annet enn at jeg måtte vente en halvtime i kø da jeg skulle teste meg selv i kveld. Forrige gang var det ikke noe kø.

Nedsteningen av Oppdal vil altså vare i en uke fra onsdag. Det er fremdeles usikkert hvordan påsken blir. Espnes sier følgende til NRK om hva som må til for å kunne åpne igjen før påske:

– Vi bør komme i en fase der vi ikke får flere positive prøver. Om vi får flere positive prøver bør vi vite hvor smitten kommer fra.

Publisert 16. mars 2021 kl 21.40
Sist oppdatert 16. mars 2021 kl 21.40
annonse
Relaterte artikler
PUDDERKJØRING
Full krangel mellom heiseier og grunneier

Vil avvikle skiheisen i Hovden i Oppdal

OPPDAL, SÅ KLART! Dette gjorde Tore Meirik rundt lunsjtider 6. februar 2024. Foto: Ole-Jørgen Lian
Aldri jobb på en pudderdag

Oppdal: – På sitt aller beste

ÅPNER LØRDAG: Oppdal skisenters stolthet Vangsliaekspressen åpner til topps på lørdag. Få heiser i Norge gir like enkel tilgang til så store frikjøringsområder - og så mye skredterreng - som denne heisen. Arkivfoto: Tore Meirik
Fine forhold flere steder

Åpner til topps i Oppdal

SÅ KLART: Oppdal har et stort og variert terreng med mye muligheter for alle - også for skiproffen Stinius Skjøtskift. Foto: Christian Nerdrum
Film og bilder fra det varierte anlegget i Trøndelag

– For meg er Oppdal Norges beste freeride-anlegg

KLAR: Junior Håkon Plassen fikk endelig snø til hjembygda Oppdal. Foto: Tore Meirik
Endelig pudder i Oppdal

– Folk fråtsa i faceshots

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen