– Jeg var ute i tur nå, og det var helt perfekt med mye snø. Det har snødd konstant siden det startet i starten av uka, og som alltid på Strandafjellet er det lite folk når det er bra. Man får med andre ord mye kjøring for seg selv, sier Oscar Magnus Almgren i Uteguiden.

For siden starten av uka har snøen lavet ned flere steder på Vestlandet. Et av stedene som har fått mest er Strandafjellet. I følge Fri Flyts puddervarsel har skisenteret allerede fått en halvmeter med pudder, og mer er i vente. De neste dagene kan det populære frikjøringsområdet vente seg nesten en halvmeter mer med snø inn mot helga.

Har du lest denne? Bader i snø - åpner først til helga

(Artikkelen fortsetter under bildet)

strandoo
strandoo

NYSNØ: Snøen har lavet ned på Strandafjellet. Foto: Martin Kristoffersen, På Stranda

– Vi skal ha en frikjøringscamp med Kaj Zackrisson i helga. Vi kan vel si det sånn at vi timet den bra, ler Almgren.

– Det må være ålreit å jobbe med skikjøring der nå?

– Det er ganske lettvindt å jobbe med skikjøring her nå, for å si det sånn. Det er gode dager, sier guiden, som samtidig kommer med en oppfordring hva gjelder skred.

– Det er viktig å temme lysten sin litt i fjellet nå. Denne uka har det allerede gått flere skred, både som skisenteret har utløst, og som skikjørere har utløst. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at denne nysnøen tar med seg en del skredfare, og det gjelder å ikke tenke at man kan kjøre overalt, forteller Almgren.

Også Stryn, Bjorli og Volda kan vente seg et snødump de neste dagene.