– Vi kan ikke lenger gi bort offpistkjøringen vår gratis, sier daglig leder på Strandafjellet skisenter, Stian Græsdal.

Egne offpistsoner

For å benytte seg av offpistsonene på Strandafjellet må man ta et kurs som koster 200 kroner, og man får utdelt ei trøye som viser at du har deltatt på kurset. Med denne trøya kan du kjøre fritt i offpistsonene, men uten trøya er det ikke tillatt å kjøre offpist. Kjøring utenfor sonene er ikke tillatt.

Her finner du alle våre saker fra Strandafjellet.

– Vi vil anmelde folk som bryter reglene, og selvsagt inndra heiskortene deres, uavhengig av type kort, sier Græsdal, som for øvrig understreker at trøyene sys med glidelås slik at man kan åpne og få enkel tilgang til sender/ mottaker.

Skisenteret setter opp tau i hele anlegget for å markere sonene, og de får porter som åpnes fem dager etter siste snøfall når snøen har stabilisert seg.

Håper på flere

Strandafjellet er første anlegg ut, men Alpinanleggenes Landsforening (ALF) sier at både Skistar, Narvik, Sogndal og Myrkdalen vurderer dette tiltaket da det er både ulykker og økonomisk tap forbundet med den ekstremt voksende offpistkjøringen. 

– Om folk vil ha gratis urørt snø og ønsker å utsette seg for fare kan de gå på toppturer i andre områder enn rundt skianlegget sier Stian Græsdal.

Etter planen skal de nye reglene settes i verk på fra Strandafjellet fra og med 11. april 2018.