Sverige har begynt sin vinterferie i år, og ikke overraskende har mange funnet veien til skianleggene – som i likhet med i Norge holder åpent. Med avlyst alpeferie kan det fort bli trangt om plassen. 

I en svensk TV 4-reportasje ser man hvordan køene har hopet seg opp i Åre, det mest populære skianlegget i Sverige. Ifølge flere gjester kanalen har snakket med stod folk veldig tett i køen. 

Annonse

– For eksempel var det hundre personer som stod 20 centimeter fra hverandre i morges. Det er forferdelig å se, sier Simon Ransgård til kanalen. 

– Vi forsøker å holde avstand, men det er vanskelig å gjøre det perfekt, sier også Elias Wittholt til kanalen.

Åre fikk også mye kritikk da de holdt åpent i mars, mer eller mindre som normalt. Det førte blant annet til at flere ble smittet etter afterski-fest i skianlegget.

Daglig leder i Åre skisenter, Niclas Sjögren Berg, sier de har tatt de forhåndsreglene som er nødvendige.

– Vi selger alle skipass som gjestene etterspør, men vi har gjort flere tiltak i skiområdet. Vi har satt opp flere gjerder og vi har flere ansatte som er ute som forteller gjestene hva de skal gjøre. 

Skistar sier de ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene.

– Vi har ingen opplysninger om at gjester står 20 centimeter fra hverandre, og vi har heller ikke et enormt trykk i Åre nå. Vi har ingen utenlandske gjester i Åre denne vinteren, men flere svenske gjester som ikke kan reise til Norge eller Alpene.

Reportasjen er også sendt på VGTV.

Til neste uke starter forøvrig vinterferien i Norge.