– Et antall medarbeidere organiserte en ulovlig fest som strider mot våre interne regler og myndighetenes anbefalinger under den pågående koronapandemien, sier Jonas Bauer, destinasjonssjef i Skistar-anlegget Sälen.

Skistar vil ikke si hvor mange som mister jobben, men bekrefter altså at de har sparket flere ansatte etter festingen. Skianlegg i Sverige har, i likhet med i Norge, åpent som normalt, men med strenge retningslinjer.

Annonse

Det var SVT som først omtalte sparkingen.

Ifølge SVT Dalarna skal det dreie seg om rundt 10 ansatte som har måtte forlate jobben. Det skal dreie seg om fester hvor det har vært flere deltakere enn del som Folkhälsomyndigheten (Sveriges Folkehelseinstitutt) anbefaler.

– Konsekvensen ble at vi har kommet til en enighet med de berørte at de slutter i jobben og forlater Skistar. Vi som arbeidsgiver har opptrådd på lignende måte tidligere, og det gjør vi også om det skjer igjen, sier Bauer.

Skistars skianlegg i Åre var også i hardt vær i mars, etter at flere ble smittet på afterski-fest der.

I Norge er det nå vinterferie, og stor pågang i skianleggene. Her kan du se hva norske kommuneoverleger sier om avvikling av ferien.