Målselv Fjellandsby åpnet første gang 10. november 2007, med store investeringer til. Kort tid etterpå gikk anlegget konkurs, men driftes stabilt i dag. Målselv Fjellandsby satser på familier, men det er muligheter for finfin skogskjøring. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Fjellandsbyen ligger like utenfor Bardufoss, Norges militærhovedstad. Hvis du tilfeldigvis befinner deg her oppe og ser etter helgeunderholdning for hele famililen, er Målselv svaret. Anlegget har også et lite parkområde med rails og hopp. 

Annonse

 

Løypekart og snøforhold

Målselv fjellandsby løypekart friflyt guide
Målselv Skianlegg er bygget rundt et hyttefelt regulert for opptil 1500 hytter.

Du finner en kafé med bra servering i bunnen av toppheisen, som også utgjør inngangsporten til anlegget.

Målselv pleier å vedlikeholde en beskjeden park med enkle hopp og rails.

Anlegget ligger forholdsvis høyt i terrenget med stor, åpen utsikt. Her finner du Fri Flyt sitt snøvarsel for Målselv fjellandsby

 

Offpiste og topptur

Ikke mye å nevne. Anlegget er forholdsvis slakt som gjør at det er få muligheter utenom enkeltklipper for å kjøre bra i løssnø. Det er vel mye kratt - men noen «sidehits» innimellom skal fint la seg gjøre å finne.

Anlegget lider dessverre av at det meste befinner seg under tregrensa. Fra toppen av anlegget kan du til nøds rusle de resterende 100 høydemeterne mot toppen av Myrefjellet.

I bakgrunnen kan du skimte toppen av Stormauken, et av Nord-Norges fjell med størst primærfaktor. Noe alminellig mål for randonee er det ikke, men det er altså mulig å gå ved å parkere nordafor ved E6.

Anlegget har utsikt til spektakulære fjelltopper i Dividalen og Kirkesdalen. Lenger nord finner du Balsfjorden og Tamokdalen, med en rekke tilgjengelige turer.

målselv oversikt
Finere fjell i horisonten fra Målselv fjellandsby

Fri Flyt - reportasjer

Vi var til stede den gang Målselv Fjellandsby åpnet for første gang i hine hårde dager.

Vi dekket det da anlegget gikk konkurs første gang og senere debatt om oppkjøpet.

Siden den gang har det vært stille fra Fri Flyt om Målselv.

Bør vi reise opp for å skrive noe nytt? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

  

Reise, fritid og overnatting

Nærmeste landing er på Bardufoss, en godt betjent flyplass. Anlegget er innenfor rimelig avstand fra både Narvik og Tromsø - drøye 2 timers kjøring. Her finner du anlegget på google maps.  

Det finnes en pub i anlegget, ved varmestua som befinner seg i bunnen av toppheisen. Denne holder åpent og arrangerer afterski på fredager og lørdager.

Det finnes flere trivelige overnattingssteder i området rundt fjellandsbyen. Rundhaug Gjestegård, Bardufoss Hotell, Olsborg Gjestestue og Bardufosstun er gode alternativer. 

 

Målselv fjellandsby Bardufoss

malselvfjellandsby.no

94 14 00 00

Antall heiser: 3, barnebånd

Nedfarter: 14 

Lengste nedfart: 3200 meter

Heiskort: 380 kroner

Høydeforskjell: 450 meter

Åpningstider: 16 - 21 mandag - fredag, 10-17 i helgene

Hvor: 8 km fra Bardufoss, 130 km fra Tromsø, 139 km fra Narvik