/ Hovden

Vil satse hardt etter Norgescup-suksess

Hovden Alpinsenter fikk massiv skryt etter helgens Norgescup-renn. Nå vil de ha enda større konkurranser.

Sist oppdatert: 4. januar 2016 kl 16.04
FORNØYD: Rennleder Pål Berntzen strålte etter vel gjennomført konkurranse. Foto: Anders Holtet
FORNØYD: Rennleder Pål Berntzen strålte etter vel gjennomført konkurranse. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 3 minutter

– Helt rått. Helt vanvittig rått. Grisehøyt nivå, og med et parkcrew som hiver seg rundt og fikser dette her. Det er veldig, veldig gøy for oss på Hovden, sier rennleder og daglig leder i Hovden Aktiv, Pål Berntzen.

Det er dagen derpå i Hovden Alpinsenter i Aust-Agder etter at det søndag ble arrangert Norgescup med X Games-wildcard som førstepremie.

Etter at Hemsedal ble nødt til å avlyse arrangerte derfor Hovden Big Air-konkurransen på en og en halv uke. I ettertid har superlativene haglet. Blant annet mente sportssjef Christopher Frankum at nivået på konkurransen er defintitivt historiens største i en nasjonal konkurranse.

Fikk du med deg saken fra konkurransen? Klaus Finne skal kjøre X Games i Oslo

– Utrolig moro

– Det er veldig moro. Det er sånne type arrangementer vi vil ha. Siden muligheten bøy seg hev vi oss rundt - koste hva det koste vil. Vi får igjen veldig mye for det, forteller Berntzen.

– Hvor viktig er det?

– Fjorårets Norgescup gjorde at vi fikk NM i år, og nå har vi også bevist at vi kan kjøre bra Big Air-konkurranser. Jo større jo bedre. Når vi leverer får det også en ringvirkning, forteller rennlederen.

Under konkurransen ble det en spennende thriller hvor både Christian Nummedal, Felix Usterud og Klaus Finne satte triks på et svært høyt nivå. Det var likevel Finnes doble cork 1620 som sikret han førsteplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

hovden
hovden

NORGESCUP: Det ble skyhøyt nivå under Norgescupen. Foto: Anders Holtet

Vil ha verdenscup

– Hvor store er ambisjonene?

– Jeg tenker at vi bør få til å ha verdenscuprenn her. Det er jeg helt sikker på at vi er kapable til, og det viste vi jo også i går, sier Berntzen.

– Så du tenker verdenscup allerede neste år?

– Vi er enorm dugnadsgjeng som trengs for slike arrangementer. Nå må vi få landet sesongen nå med det vi skal ha, også må se etter noe større også. Det er drømmen, sier Berntzen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

haakon-wibestad
haakon-wibestad

TILSKUER: Håkon Wibstad i Norges Skiforbund var tilstede under konkurransen. Det ga mersmak. Foto: Anders Holtet

Lot seg imponere og inspirere

– Det er helt rått. Jeg kan ikke vurdere alt på detaljnivå, men når man ser vinnerhoppet, hvor han går fire og en halv gang rundt og rekker å planlegge landinga ... Det var dødskult, både det og det andre, sier Håkon Wibstad, leder i Freestylekomiteen i Norges Skiforbund. Han hadde for anledningen reist til fjellbygda Hovden for å overvære årets andre Norgescup-renn.

– Jeg kjenner ikke dette miljøet så godt siden jeg er fra skicross, men det er viktig for meg å komme hit.Dette var en enormt god mulighet til å komme seg ut der det er snø, og for å se en konkurranse som er veldig viktig for freeskierne.

– Hvor viktig er det med konkurranser i Norge som holder så høyt nivå?

– Å få dette ut for å vise den bredden som finnes i parker rundt i Norge. For alle som velger å ha med seg leken, og få opp nivået på dette - og vise at man kan leke seg til masse moro. Det er viktig for oss å vise at det finnes alternativer.

– Var det inspirerende?

– Det var hvert hver kilometer! I og med at jeg ikke kommer fra miljøet er det en fin mulighet for å bli bedre kjent med det, sier Wibstad.

Publisert 4. januar 2016 kl 16.04
Sist oppdatert 4. januar 2016 kl 16.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen