/ Geilo

Hemsedal-sjef til Geilo

Sjefen for Skistar Hemsedal, Andreas Smith-Erichsen, skifter jobb og begynner som daglig leder i Geilo skisenter etter over 14 år i Hemsedal.

Sist oppdatert 28. september 2017 kl 14.17
SKIFTER BEITE: Etter over fjorten år som leder i Skistar Hemsedal, skifter Andreas Smith-Erichsen (innfelt) jobb, og blir daglig leder i Geilo (det store bildet).
SKIFTER BEITE: Etter over fjorten år som leder i Skistar Hemsedal, skifter Andreas Smith-Erichsen (innfelt) jobb, og blir daglig leder i Geilo (det store bildet).

– Det er ingen dramatikk i dette. Jeg har jobbet i Hemsedal i fjorten og et halvt år, og noen ganger dukker det opp muligheter i livet man ikke vil si nei til. Men angrer jo gjerne mer på det man ikke gjør, enn det man gjør, sier Smith-Erichsen til Fri Flyt.

Erfaren

52-åringen har vært både driftssjef og daglig kleder i Skistar Hemsedal, i tillegg til at han har vært styreleder i Alpinanleggenes Landsforening (ALF) og styremedlem i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Buskerud. 1. januar starter han i sin nye jobb som daglig leder i Geilo Holding, som eier Geilo skisenter og store arealer øremerket bygging av fritidseiendommer.

– Geilo har sterke eiere med store ambisjoner, og vi har funnet tonen veldig godt. Jobben på Geilo blir lik jobben i Hemsedal, jeg skal utvikle det totale alpinproduktet, hvor skisenteret og hytteutbygging står sentralt, sier Smith-Erichsen. 

Fra vinter til helårs-fokus

Sommerdrift er ingen stor del av Skistars forretningsfilosofi, men på Geilo må den nye sjefen håndtere helårsatsing.

– Geilo satser på sykling, klatrepark og en del sånne ting, og med mange hoteller i bygda er det et poeng å holde på sommeraktivitetene. Men det må gjøres på en bærekraftig og lønnsom måte, sier Smith-Erichsen.

– Hva med produkter som Tirilparken, som er viktig for mange Fri Flyt-lesere. Kan det gjenoppstå med deg i førersetet?

– Nei, det kan jeg ikke si noe om nå, nå skal jeg fokusere på jobben i Hemsedal fram til nyttår.

– Best i Norden

Styreleder i Andreas Smith-Erichsens nye arbeidsgiver, Geilo Holding, Arne Pålgårdhaugen mener de har sikret seg en av Nordens beste sjefer for alpine destinasjoner.

– Med Andreas som daglig leder har vi hentet en stor kapasitet for å kunne bringe Geilo fram som den beste helårs alpindestinasjonen i Norge. Han er blant de i Skandinavia med størst kompetanse på dette feltet, sier Pålgårdhaugen. 

PS! Allerede kommende helg starter skisesongen på Geilo – og Sjusjøen!

Publisert 28. september 2017 kl 14.17
Sist oppdatert 28. september 2017 kl 14.17
Relaterte artikler
NY TAUBANE: Bård Gundersen og Kevin Eikrehagen står ved togstasjonen på Geilo og ser opp mot området der det på sikt skal settes opp en taubane på Geilo. Foto: Christian Nerdrum
Vil tilbake i skandinaviatoppen

Geilo: – Det skal investeres mye mer

GEILO: Når det er sånne snømengder er det greit med en pause fra skolebenken. Her er studentene Celine Birkelid og Benjamin Skaaheim i aksjon. Foto: Paul Lockhart
Fersk pudder på Geilo

Store mengder nysnø på Geilo

Geilo
Geilo sesongåpner i helga

Åpner Vestliaheisen til helga

Pomaheisen på Geilo
En hyllest til Poma-heisen på Geilo

– Er det lov å si den har en egen type skjønnhet?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue