Nå åpner sommerskisenteret på Galdhøpiggen

Galdhøpiggen åpner sommerskisenteret i perfekt vårvær denne helga.

Sist oppdatert: 13. mai 2016 kl 12.03
ÅPNER: Lørdag åpner heisen på Galdhøpiggen. Foto: Even Flækøy
ÅPNER: Lørdag åpner heisen på Galdhøpiggen. Foto: Even Flækøy
Lesetid: 2 minutter

– Det er klart vi gleder oss til å åpne nå. Vi har jobbet hardt gjennom hele vinteren. Vi har vært her hver eneste uke, så nå blir det gøy og interessant å få åpnet, sier driftsjef på Galdhøpiggen Sommerskisenter (populært kalt Juvass), Per Vole, til Fri Flyt.

Lørdag 14. mai åpner skisenteret, som er et av tre sommerskisenter i Norge. Folgefonna har allerede åpnet sitt anlegg, mens Stryn Sommerskisenter satser på åpning 1. juni. Men nå er det altså skisenteret i Jotunheimen sin tur.

– Alt er klart nå, vi har preppa og laget to store hopp til jbberne. Det ligger godt an til åpning. Det har vært kaldt om nettene, egentlig vinterlige forhold, så vi har fått produsert mye snø, sier Vole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

galdgo2
galdgo2

SNØ: Det er bra mengder snø og fint vær på Galdhøpiggen. Foto: Even Flækøy

For det ser ut til at skisenteret kan få en fantastisk åpningshelg. Lørdag er det meldt noe overskyet med kuldegrader, mens søndag gir strålende sol og noen få kuldegrader. I tillegg til å ha produsert snø, er det også mye snø som ligger igjen fra vinteren.

– Det er kjempeforhold. Vi kan ikke få det bedre enn dette, sier driftssjefen. 

Han har merket stor pågang hos jibbere før åpningen i år, og forteller at skisenteret har planer om å bygge park. Enn så lenge har de altså to hopp.

– Det er mange som har ringt, og jeg regner med at en del av dem kommer opp, i tillegg til faste lag som kommer opp. Helt i starten nå har vi ikke fått opp mer enn hoppene, men det bør være litt de får prøvd seg på. Etterhvert har vi planer om å utvide, sier Vole.

Publisert 13. mai 2016 kl 12.03
Sist oppdatert 13. mai 2016 kl 12.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen