Åpningstider 2016

Planlagte åpningstider for de ulike skisenterne ser du under. Her kan det bli endringer - men det er dette som planlagt per dags dato.

Folgefonna: Åpent fra 29 april - 4 september.
Galdhøpiggen: 14 mai - til ut i oktober
Stryn: 1. juni - 22 juli 

– Det ser veldig bra ut! Tidligere i vinter målte vi 10 meter snø i henget. I anlegget er det nå rundt fem meter.

Det sier Andreas Skogseth, daglig leder ved Folgefonna sommerski. I fjor fikk alle tre sommerskisenterne en tøff åpning med nedsnødd heis og vei, men i år lover det altså meget godt før åpning.

– I år har vi også hatt mye snø, men en mer normal vinter med forutsigbart vær. Dette gjør at vi er i god rute før åpning den 29. april, forteller Skogseth.

(Artikkelen fortsetter under bilder)

stryn
stryn

STRYN: Også Stryn har fått snøen de trenger.

Også hos Galdhøpiggen Sommerskisenter er de godt rustet med snø - og kan vise til mange meter med det hvite gullet.

– Vi har en god del meter, tipper rundt 8! Det er spesielt mye på toppen og i bånd av bakken, sier Per Vole, driftssjef ved Galdhøpiggen Sommerskisenter.

Sesongåpning på Galdhøpiggen er satt til 14 mai - og med planlagt sesong som varer helt ut i oktober. Snø fra i fjor samt intens snøproduksjon har gitt gode resultater, forteller Vole.

– Vi har tråkka bakken så det er godt og hardt. Det ser rett og slett veldig lovende ut. Vi har jobbet hardt med breen i vinter og produsert masse snø. I tillegg har vi vært så heldige å hatt en del overvintra snø, så vi hadde et godt grunnlag.

Masse-snoe-i-sommerskisentrene_ordinary_1200
Masse-snoe-i-sommerskisentrene_ordinary_1200

MOT EN GOD SESONG: Alle de tre sommerskisenterne forteller om gode snøforhold til Fri Flyt. Dette bildet er fra Galdhøpiggen Sommerski - men ikke fra i år. Foto: Tore Meirik.

Nedsnødd kafébygg

Stryn Sommerski har også gode mengder med snø.

–  Kafébygget er helt nedsnødd på østsiden. På framsiden så ser man litt av bygget - så jeg vil si det er bra med snø her. Omtrent like mye som i fjor, sier Idar Aaboen, eier og driftssjef ved Stryn Sommerski.

IMG_8934
IMG_8934

SER DU KAFÈBYGGET?: Det skjuler seg under mengder med snø(!). Dette bildet ble tatt nå i helgen. Foto: Nina Lensebakken/Stryn Sommerski

Stryn Sommerski-eier Idar Aaboen var godt fornøyd etter sin første sesong som eier i fjor. Les mer her: Fornøyd med Stryn-sesongen

Åpningen i år er satt til 1. juni - med et mål om å holde åpnet like lenge som i fjor; til 22. juli. Aaboen har likevel et håp om å starte sesongen tidligere - men er prisgitt vegvesenet.

– Så fort veien er åpen - drar vi i gang! Vi håper på en god dialog med vegvesenet - og at vi kan åpne i slutten av mai. Men per dags dato er åpningen satt til 1. juni. 

– Vil breheisen åpne i år?

– På grunn av breen så vil den ikke åpne sommer heller. Det er veldig beklagelig, men vi prøver å opprettholde et godt tilbud i nedre del.

– Er interessen stor for Stryn Sommerski?

– Vi har veldig stor pågang på mail og telefon, både fra inn- og utland. Mange virker å være interessert i sommerski her.

Fornoeyd-med-Stryn-sesongen_ordinary_1200
Fornoeyd-med-Stryn-sesongen_ordinary_1200

FANTASTISKE SNØFORHOLD: Store snømengder og en kald vår gjorde at Stryn sommerski fikk voldsomt gode snøforhold i fjor. Det er like mye snø i år, forteller Idar Aaboen, eier og driftssjef ved Stryn Sommerski.

Vanvittig frikjøring i mai

I mai i fjor var det vanvittig gode pudderforhold på Folgefonna. Mye ligger til rette for at det vil bli gode forhold i år også, forteller daglig leder, Andreas Skogseth.

– Hvis folk er gira på frikjøring må de komme til Folgefonna i mai! Det var utrolig gode pudderforhold her i fjor, og lover godt også i år. Den forlengede heisen gjør det lettere å traversere ut til gode nedkjøringer, og man kan kjøre i hvert fall midtveis ned Fonnaveien. En rimelig lang nedkjøring med andre ord!

Se video fra pudderbonanzaen fra Folgefonna i fjor, laget av Øyvind Sollesnes/ Reflector Productions

Folgefonna har forlenget heisen sin med 300 meter til årets sesong, noe som i tillegg til å gange frikjøringen, også vil gi lenger park, en ny panorama-løypa og enkel tilgang til langrennssporene.

– Hvordan blir parken på Folgefonna i år?

– Med lenger heis vil raillinja på toppen også bli lenger. Ellers blir opp til kreativiteten til parkgutta, Emil Fossheim og CO. De er tilbake nå!