Nå blir det heis helt hit på Folgefonna

Sommerskisenteret utvider heisen med 300 meter, og åpner opp for helt nye områder å kjøre ski på.

Sist oppdatert 15. mars 2016 kl 16.30
HEIS: Slik blir utsikten fra den nye skiheisen. Foto: Andreas Skogseth / Fonna Glacier Ski Resort
HEIS: Slik blir utsikten fra den nye skiheisen. Foto: Andreas Skogseth / Fonna Glacier Ski Resort

– Fra skikjørernes perspektiv er dette en stor og viktig forbedring på Folgefonna. Det gir helt nye muligheter for løyper, sier daglig leder i Folgefonna, sier Andreas Skogseth, daglig leder ved Folgefonna Sommerskisenter.

Når Folgefonna åpner 29. april i år blir det med en stor og viktig oppgradering: Skisenteret utvider med 300 meter lengre heis. Fri Flyt skrev allerede om nyheten i september i fjor, og nå er prosjektet snart ferdigstilt. Allerede når skisenteret åpner vil heisen stå klar. Det betyr en helt unik utsikt fra breen.

Har du lest denne? Her er det 3,5 meter nysnø - i Norge

Se utsikten fra den nye skiheisen her:

I år forlenger vi skiheisen og vi åpner den nye Panorama-løypen i mai!
Posted by FONNA Glacier Ski Resort on 9. mars 2016

– Da jeg var oppe og jobbet der i går fikk jeg en skikkelig a-ha-opplevelse. Utsikten er helt sinnsykt. Vi får nok Norges feteste utsikt fra en skiheis, sier Skogseth.

Det betyr også at man kan utvide sommerskisenteret på mange måter. Størst av alle nyhetene er at man åpner Panorama-løypa, som blir en familievennlig løype fra toppen av bakken. I tillegg gjør det at parken får enda flere elementer, og frikjøringsområder som Jukla åpner seg opp fra heisen. 

– Dette blir dødskult. Vi har gjort mye av forberedelsene allerede, blant annet med nye master. Det kommer ny trekkvaier og masse nye heisdeler over påsken, så vi jobber med å få alt klart.

Har du lest denne? Pudderåpning på Folgefonna

I fjor snudde Folgefonna en relativt katastrofal start på sesongen med snøkaos og stengte heiser til en rekordsesong. Snøen som kom i fjor har skisenteret allerede spart på, og nå håper sommerskisenteret at været holder seg til 29. april.

– Det ser ut til å være stabilt. Det er jo mye penger som skal ut med den nye heisen, så nå må folk komme og kjøpe heiskort i sommer, gliser Skogseth.

Publisert 15. mars 2016 kl 16.30
Sist oppdatert 15. mars 2016 kl 16.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen