Knallforhold på Fonna - åpner heisene i helga

HELGEMELDINGA: Selv om vinteren nærmer seg holder sommer-skisenterene fortsatt koken.

Sist oppdatert 1. oktober 2015 kl 13.48
Fra Folgefonnas siste åpningsdag. Foto: Jan P. Svendal
Fra Folgefonnas siste åpningsdag. Foto: Jan P. Svendal

– Det er masse snø, og nesten ingenting som er smelta siden vi stengte i september. Værmeldingene for helga er helt konge, sier daglig leder ved Folgefonna Skisenter, Andreas Skogseth.

Tidligere meldte Fri Flyt at Folgefonna ikke var sikre etter sesongavslutningen, men torsdag kom beskjeden: Heisene åpnes igjen på lørdag (3. oktober), og holder åpent frem til 5. oktober. Dermed kan du hive deg i bilen til Folgefonna dersom du ønsker sommerskikjøring.

– Vi holder åpent fram til tirsdag nå, så er vi nødt til å se an situasjonen. Det er umulig å si hvordan været blir mot slutten av uken, forteller Skogseth.

Galdhøpiggen Sommerskisenter holder også åpent i helga, og stenger ikke heisene før slutten av oktober.

Dessuten har både Geilo og Sjusjøen åpnet sine høst-skianlegg. Sjusjøen vil fortsette å holde åpent ut høstferien, mens Geilo nå har reservert sin løype til alpine treningsgrupper.

galdho
galdho

Bjarte Tingstad på Galdhøpiggen forrige helg. Foto: Privat

Det meldes også om en god del mengder snø i Narvikfjellet denne helga. Til tross for minusgrader og flere centimeter snø lar ikke daglig leder ved skisenteret seg lure.

– Det er et kjent fenomen her i Narvik. Først kommer snøen, så blir det mildt vær en stund, så kommer snøen igjen. Ved skianlegget er det nok en stund til sesongstart enda, men på noen av toppene kan det komme noe snø, forteller Harald Kuraas, daglig leder ved Narvikfjellet Skisenter.

Frister det derimot ikke å ta frem skiene riktig enda kan du reise til Hafjell for siste mulighet til sykkel i bike parken. Den har hatt god suksess i år, men stenger etter førstkommende helg.

Publisert 1. oktober 2015 kl 13.48
Sist oppdatert 1. oktober 2015 kl 13.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen