– Å sykle med ski til fjellet er en kul greie som man romantiserer i hodet før man gjør det - også begynner man å sette ski, klær og bagasje sammen på sykkelen før man skjønner at det er megaslitsomt når sykkelen veier nesten like mye som en liten moped, sier Andreas Løve Storm Fausko til Fri Flyt.

Han innrømmer at han ikke alltid koste seg like mye på turen, men når Fri Flyt spør om han synes turen var verdt det, svarer han selvfølgelig ja.

Andreas Fausko sykkel
LANG TUR: Andreas Fausko på sin over 100 mil lange ski- og toppturreise. Foto: Andreas Fausko

– Ja, det var verdt det! Men jeg er usikker på om det er noe jeg vil gjøre så mye mer i fremtiden. Det var en kul greie, men det blir nok ikke like langt neste gang, kanskje en liten dagstur.

Les også
Andreas pakket sykkelen med telt og ski. 18 dager senere hadde han ikke bare tilbakelagt 16 000 høydemeter - han var også mektig sliten.

Prosjektet er et samarbeid med Rab, og planen til Fausko er å lage seks eller syv episoder.

I den andre episoden sykler han gjennom deler av Telemark og avslutter med topptur på Haukeli, en reise på 110 km og 1800 høydemeter. Gjennom hele prosjektet var han innom syv topper og syklet totalt litt over 100 mil + 50 km til sammen på ski.

Se video av første episode her.

Haukelifjell topptur
HAUKELIFJELL: Andreas Fausko og kompisen Fredrik på vei opp Haukelifjell. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

– Hvordan fikk du ideen om å sparke i gang dette prosjektet?

– Jeg ble inspirert av noen jeg hadde sett på YouTube som gjorde akkurat det samme noen år tilbake, så da tenkte jeg det hadde vært kult å gjøre det samme. Topptur og sykling er jo mine to favorittaktiviteter så det er kult å kombinere de to, sier Fausko.

Fausko har tidligere vært på langtur med sykkelen sin da han forrige sommer syklet fra Oslo til Nice.

Sjekk ut de andre episodene