Skianlegg brent ned av skogbrannen i Australia

Den svært alvorlige skogbrannen i Australia har nå spredd seg til skianlegg - hvor ett har blitt totalskadd i brannen.

Sist oppdatert: 7. januar 2020 kl 11.06
BRENT NED: Slik så Selwyn Snow Resort ut i går. Foto: Selwyn Snow Resort
BRENT NED: Slik så Selwyn Snow Resort ut i går. Foto: Selwyn Snow Resort
Lesetid: 1 minutter

Situasjonen i Australia er kritisk, og så langt har over 20 personer mistet livet - i tillegg til en halv milliard dyreliv. Nå har også skianlegget Selwyn Snow Resort, som i denne sammenheng er mindre viktig, blitt totalskadd og brent ned. Skianlegget ligger om lag 7 timer syd for Sydney.

– Vi vet ikke helt status for snøkanoner og skiheis, men alle bygningene er skadd i brannen, sier de til nettstedet Unofficial Networks.

Scenene i landet er apokalyptiske, og flere skianlegg står i fare for å bli skadd i brannen. Perisher, et av de mest kjente anleggene, ser at brannen herjer i nærområdet.

– Vi ser at trusselen fortsatt er der i tiden fremover, og tilgang til anlegget er helt stengt. Det blir en utfordrende periode fremover, sier de i en uttalelse.

Flere nordmenn, blant annet landslaget, bruker store deler av sesongoppkjøringen i anlegget. Se blant annet denne filmen fra september, da Øystein Bråten og gjengen var der.

Publisert 7. januar 2020 kl 11.06
Sist oppdatert 7. januar 2020 kl 11.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen