/ Folk

Øysteins ønskeliste

Øystein Bråten ønsker seg X Games-deltakelse til jul.

Sist oppdatert: 19. desember 2014 kl 08.15
ALL I WANT FOR X-MAS IS X: Øystein Bråten har utvilsomt vært flink nok, men har han vært snill nok slik at X Games-nissen kommer og legger et startnummer under juletreet i år? Foto: Christopher Frankum
ALL I WANT FOR X-MAS IS X: Øystein Bråten har utvilsomt vært flink nok, men har han vært snill nok slik at X Games-nissen kommer og legger et startnummer under juletreet i år? Foto: Christopher Frankum
Lesetid: 3 minutter

(Oppdatering 30.12: I går kveld annonserte Bråten via instagram at han fikk sitt ønske oppfylt. Han skal kjøre X Games i slopestyle. Gratulerer!)

Etter strålende innsats i Dew Tour forrige helg, som resulterte i andreplass for Hallingdølen, er sjansene store for at Øystein Bråten blir å se i slopestyleløypene i Aspen under X Games i Januar. Det er i hvertfall ingen tvil om hva han ønsker seg til jul:
– Invitasjon til X Games er nok på toppen, ja.

Søndag kveld skulle Øystein forsvare ledelsen han hadde etter kvalifiseringen i Dew Tour i Breckenridge. Før sisterunnet hans lå han på fjerdeplass.
– Jeg skjønte at jeg måtte lande et run for å komme på pallen. Da jeg fikk scoren etter siste runnet blei jeg helt sjukt glad og det var litt uvirkelig. Har tenkt mye på å komme på pallen i Dew Tour, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse.
– Det var mye snakk om været og forholdene i Breckenridge under konkurransen. Hvordan påvirka det deg?
– Været påvirka konkurransen endel, alle måtte gjøre om runsa for å få fart. Nivået på triksa blei lavere og mye av fokuset blei å få fart. For min del så tok jeg det ned noen hakk fra kvalikken, og gikk for å heller gjøre mindre triks skikkelig. Prøvde å gjøre triks hele veien hvor jeg henta mye fart. Dro av meg jakka på toppen og kjørte i fleecen.

– Hadde du vunnet ville du blitt den tredje nordmannen som vinner den prestisjetunge Dew Tour. Tenkte du noen gang på det?
– Tenkte litt på at jeg var nærme seieren ja, men er stort fornøyd med andre plass og synes at Gus fortjente å vinne. Han hadde det beste runnet.

– Hva er planene framover?
– Nå skal jeg kjøre ski ei uke til her i Breck før jeg drar hjem til Torpo og feirer jul. Blir mye shredding med gutta fra dalen. Har også planlagt å filme i ukene som kommer, det gleder jeg meg sjukt til!
– Hvem skal du filme med?
– Skal filme med Red Bull nå i første omgang
– Oi. Fortell?
– Litt usikkert hva det blir enda, så vil ikke si så mye om det. Jeg og Jesper skal hvertfall filme sammen

Ønsker seg X Games
– Blir du skuffa hvis du ikke får en plass i Aspen?
– Hadde selvfølgelig vært litt kjipt å ikke få kjøre, men jeg føler jeg har hatt en bra sesong til nå og håper på at det går i boks!
– Hva tenker du egentlig om VM?
– Synes det er klønete at VM skal arrangeres samtidig som X. Valget er lett om jeg får muligheten til å dra til Aspen.

PK Hunder har allerede fått invitasjon til Big Air-konkurransen i X Games.

Publisert 19. desember 2014 kl 08.15
Sist oppdatert 19. desember 2014 kl 08.15
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen