/ Folk

Hedvig Wessel fortsetter frikjøringskarrieren

Hedvig Wessel er invitert til prestisjetung frikjøringskonkurranse i Vågå.

Sist oppdatert: 13. januar 2016 kl 16.59
FRIKJØRING: Hedvig Wessel er en av Norges soleklart beste frikjøringstalent. Her fra Riksgränsen i Sverige. Foto: Erik Westberg
FRIKJØRING: Hedvig Wessel er en av Norges soleklart beste frikjøringstalent. Her fra Riksgränsen i Sverige. Foto: Erik Westberg
Lesetid: 4 minutter

– Jeg har ikke fått kjørt så mye frikjøring i det siste, men i fjor var jeg med på noe og syntes det var gøy. Det er en litt annen utfordring enn kulekjøring, sier Hedvig Wessel til Fri Flyt.

At Hedvig Wessel skal kjøre frikjøringskonkurranse er forøvrig ikke overraskende. De to siste årene har hun vist seg å være en vel så bare frikjører som kulekjører, og imponerte de fleste med en enormt solid andreplass i det nordiske mesterskapet i svenske Riksgränsen i fjor - kun slått av en av verdens beste frikjørere, Matilda Rapaport. 

For tiden er en av de soleklart beste kvinnelige konkurransekjørerne i Norge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

dsc_0096-1959798-11-1452698194415
dsc_0096-1959798-11-1452698194415

ÅRE: Hedvig Wessel er for tiden i Åre, og rapporterer om gode forhold. Foto: Hedvigwessel.blogg.no

Skal kjøre med norgeseliten

Høkkers Invitational, Vågå Freeride. Konkurransen er et konsept som inviterer Norges beste skikjørere i en herre- og kvinneklasse, med en pengepremie på 100.000 kroner. Til nå er blant annet PK Hunder, Anders Backe, Torgrim Vole, Pia Nic Gundersen og Anja Gardli invitert.

Det var kulekjører og jibber Vinjar Slåtten som først gjorde hun klar over konkurransen.

– Hva tenker du om nivået ditt i konkurransen?

– Jeg vet ikke helt hvilket nivå de andre ligger på, men tenker at jeg har en fordel med at jeg har hoppet en del før. Jeg vet ikke helt hvordan hoppene er enda, men jeg håper jeg kanskje får gjort noen backflips og 360 på dem. Så får vi se hva de andre har å komme med, forteller Wessel, som understreker at kulekjøring fremdeles er førsteprioritet.

Kan lage spektauklært show

Høkkers Invitational-sjef Daniel Gangsø var fra starten klar på at han ønsket å ha med Wessel i konkurransen. Spesielt etter å ha sett henne selv.

– Hun har skiferdighetene som skal til for å være med å lage et spektakulært show. Trikseboka hennes er det ingenting å si på. I tillegg så jeg henne i Røldal for et par år siden, da kjørte hun hardt, men tryna enda råere. Hun er etter vår mening en av de råeste skikjørerne i landet og derfor ble hun invitert til Vågå. Hun er også veldig dedikert, og vi har tro på at hun kan bringe hjem noen medaljer fra OL etter hvert, sier Gangsø til Fri Flyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2014_12_01_16-1959798-12-1452087790465
2014_12_01_16-1959798-12-1452087790465

SATSER: Parallelt med kulekjøringen kjører også Wessel frikjøringskonkurranser. Foto: Hedvigwessel.blogg.no

Wessel satser for tiden knallhardt på kulekjøring, og imponerte stort med en 4. plass i verdenscupåpningen i desember. Etter en periode med økonomiske problemer i kulekjøringslandslaget har hun igjen fått vind i seilene med private sponsorer. Likevel får hun også plass til noen frikjøringskonkurranser i år.

– Jeg har allerede fått plass på nordisk mesterskap på Riksgränsen, og har et ønske om å være med i Røldal. Jeg kom ikke med i fjor fordi jeg ikke hadde noen poeng, men håper det ordner seg i år. Jeg vurderer også litt Sauda BCC, men vet ikke helt hva jeg får tid til. Jeg har lyst til å være med så mye som mulig som passer inn i kalenderen min, sier Wessel.

Positive

– Hva sier landslagstrenere til dette?

– De synes det det er kjempebra. De vil at jeg skal kjøre så mye ski jeg kan og ha det gøy, sier Wessel, som tidligere har blitt trent av den ikke ukjente frikjøreren David Kantermo.

– Det var egentlig han som fikk meg inn i det, og lærte meg å bruke hele bakken på ski. Ikke bare stå ned til kuleløypa, men faktisk ha det gøy på veien til den. Det gjorde at jeg fikk øynene opp for fjellet, og egentlig har jeg bare blitt mer og mer glad i stå på ski de to siste årene.

Høkkers Invitational går av stabelen på Lemonsjøen i Vågå 17. mars.

Publisert 13. januar 2016 kl 17.00
Sist oppdatert 13. januar 2016 kl 16.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen