/ Folk

Hedvig Wessel ble skandinavisk mester igjen

Hedvig Wessel stakk av med seieren i årets nordisk mesterskap i frikjøring (NM) i Riksgränsen. Reine Barkered vant for herrene.

Sist oppdatert 5. mai 2021 kl 21.58
Hedvig Wessel NM
VANT: Hedvig Wessel ble skandinavisk mester i Riksgränsen. Foto: FWT

Hedvig Wessel var sammen med Vilde Bergstuen de to eneste norske skikjøerne som reiste til den tradisjonsrike og prestisjetunge frikjøringskonkurransen i Riksgränsen i Sverige.

Der leverte Wessel, kanskje ikke overraskende, en solid førsteplass.

Det er langt fra første gang Hedvig Wessel vinner konkurransen i Sverige, som altså heter Scandinavian Big Mountain Championships, men som på norsk blir kalt nordisk mesterskap. I 2019 stakk hun også av med seieren, noe hun også gjorde i 2018 og 2017.

Wessel leverte blant annet en stor klippe i runnet sitt i Riksgränsen. Hun slo dermed svenske Hanna Westman og Caroline Strömberg.

Freeride World Tour-kollega Reine Barkered, som kom på 5. plass i årets verdenscup, vant for herrene. Han slo Måns Larsson og Pluto Maudsley. Freeride World Tour-vinner Kristofer Turdell kom på 8. plass.

For en drøy måned siden kjempet Wessel om verdensmester-tittelen i Freeride World Tour, men ble slått med 20 små poeng i finalen i Verbier. Hun fortalte om en skuffende opplevelse, men har nå altså fått en gullmedalje.

Publisert 5. mai 2021 kl 21.58
Sist oppdatert 5. mai 2021 kl 21.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen