/ Folk

Hedvig Wessel dropper Freeride World Tour

– Jeg har følt meg litt låst når jeg har kjørt FWT

Etter fire sesonger i Freeride World Tour tar Hedvig Wessel en pause fra konkurransen. På årets deltagerliste glimrer hun med sitt fravær.

Sist oppdatert: 19. oktober 2022 kl 13.43
hedvig wessel.
IKKE MED: Hedvig Wessel skal ikke være med i vinterens Freeride World Tour. Foto: FWT
Lesetid: 3 minutter

– Jeg ønsker å se hva filming kan gi meg, men også pushe meg i friere rammer. Jeg har følt meg litt låst når jeg har kjørt FWT, siden det har vært hovedfokuset og det viktigste målet mitt, sier Hedvig Wessel til Fri Flyt.

Hedvig Wessel har de siste årene vært blant verdens beste frikjørere og har vært fast inventar i Freeride World Tour, altså verdenscupen i frikjøring.

Men på årets deltagerliste, som ble offentliggjort onsdag ettermiddag, finnes ikke Wessel. Deltakere i Freeride World Tour er en blanding av de som er kvalifisert fra fjoråret, gjennom kvalifiseringsrunden Freeride World Qualifier og wildcards.

Hedvig Wessel tok andreplassen da FWT startet lørdag
FJORÅRET: Hedvig Wessel under en av fjorårets andreplasser. Foto: FWT

Wessels resultater har vært mer enn gode nok for å fortsette i verdenscupsirkuset. Men nå er det altså andre ting som skal oppta 27-åringen fra Oslo.

– Jeg har valgt å stå over FWT i år for å få fokusere på skifilm. Jeg ønsker å produsere min egen film, og forhåpentligvis være med i noen av de største skifilmene i verden. Å være med MSP og Warren Miller har gitt meg utrolig mye, og jeg ønsker å prøve å gi filming en mulighet. Ikke bare en uke mellom konkurransene, sier Wessel.

Wessel har kjørt FWT siden 2019, og har fire førsteplasser i verdenscupen. Men hun har ikke lyktes med å nå vinne sammenlagt. 

Den tidligere kulekjøreren var derimot svært nære da hun tapte med 20 fattige poeng mot Elisabeth Gerritzen i 2021 etter en dramatisk avslutning i Verbier. Hun har havnet på andreplass sammenlagt i tre av fire sesonger.

– Det har jo vært episoder hvor dømmingen har blitt diskutert. Har det vært en del av vurderingen, eller er dette en ren avgjørelse for å frigjøre tid?

– For meg har denne avgjørelsen ikke handlet om dømming i det hele tatt.

Hun skal også bruke tid på startup-selskapet Sister Summits, som i første omgang holder eventer med kvinnelige utøvere.

Hedvig Wessel i Freeride World Tour.
I MÅLORMÅDET: Hedvig Wessel så ikke spesielt fornøyd ut med poengene i målområdet. Foto: Skjermdump

Wessel understreker at hun har en god relasjon til FWT.

– Det er absolutt mulig at jeg kjører en konkurranse eller to. Jeg elsker jo gjengen, også er jeg jo så klart glad i konkurranser. Men FWT får komme som nummer to, og passer det skjemaet mitt blir det nok supergøy å konkurrere i 2023 også.

Wessel har også blant annet hentet gullmedaljer på samlebånd fra nordisk mesterskap i frikjøring. Hun har i tillegg vært fast kjører i frikjøringskonkurransen Høkkers Invitational.

Årets Freeride World Tour går uten norske utøvere. Før Wessel var Dennis Risvoll eneste norske utøver.

Wessels seire i FWT kom i 2019 i Fieberbrunn, i 2020 i Hakuba i Japan og i Andorra. I 2021 vant hun igjen i Andorra. Forrige sesong ble det ingen førsteplasser, men tre andreplasser.

Årets verdenscup i frikjøring går dermed uten nordmenn. I kvinneklassen er det disse som kjører i år:

Jess Hotter (NZL)

Olivia McNeill (CAN)

Lily Bradley (USA)

Sybille Blanjean (SUI)

Elisabeth Gerritzen (SUI)

Megane Betend (FRA)

Manon Loschi (FRA)

Addison Rafford (USA)

Delila Quinn (USA)

Publisert 19. oktober 2022 kl 13.43
Sist oppdatert 19. oktober 2022 kl 13.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen