Hedvig Wessel utenfor pallen i Andorra

Hedvig Wessel klarte ikke å forsvaret fjorårets seier i Ordino Arcalìs i Andorra i Freeride World Tour. To store klipper holdt fjerdeplass i årets andre verdenscuprenn.

Sist oppdatert 30. januar 2022 kl 19.18
Hedvig Wessel
FJERDEPLASS: Hedvig Wessel havnet på fjerdeplass søndag. Arkivfoto: FWT

Søndag ble årets andre renn i verdenscupen i frikjøring, Freeride World Tour, kjørt i Ordino Arcalìs i Andorra. Etter fjorårets seier samme plass var det naturlig høye forventninger til Wessel, som kom på andreplass sammenlagt i fjor.

Men to store klipper til tross - Wessels run holdt til en fjerdeplass. Hun gjorde flere små features før hun to store klipper og kjørte kontrollert i mål. På veien tok hun også med seg en mindre drop. Men scoren på 69.33 var altså ikke nok til å komme blant de tre beste i Andorra.

Det var Jessica Hotter som tok pallen foran fjorårets sammenlagt-vinner Elisabeth Gerritzen. Lily Bradly kom på tredjeplass, drøye tre og et halvt poeng foran Wessel.

Hotter gjorde også flere features og to store klipper med god fart. Scoren 76 poeng holdt altså til førsteplass.

Wessel kom på andreplass i årets første renn. Foran årets sesong sa Wessel følgende om vinner-planen:

– Selvfølgelig drømmer jeg om å stå på toppen. Men jeg prøver å holde fokuset nærmere. Jeg jobber dag for dag og vil kjøre et run jeg er stolt av. Det skal bli veldig gøy å se hvordan det går. Jeg begynner å bli nervøs, men også gira

Det var forøvrig Mazime Chabloz som vant herrens renn foran Ross Tester og Andrew Pollard.

Hele konkurransen kan du se her.

Publisert 30. januar 2022 kl 19.13
Sist oppdatert 30. januar 2022 kl 19.18
Relaterte artikler
Motivert Hedvig Wessel

Derfor gjør hun comeback i FWT

COMEBACK: Etter en sesong pause for å være foran kameraene til blant andre Matchstick Productions, er Hedvig Wessel tilbake i Freeride World Tour (FWT) denne vinteren! Foto: Oskar Enander
Wildcard til Wessel

– Elsker å konkurrere

KOMMER MED EGEN FILM: Hedvig Wessel er aktuell med skifilmen Headspace - en film om hennes liv som skikjører, oppturer og nedturer. Foto: Oskar Enander
Hedvig Wessel aktuell med skifilmen Headspace

– Større og mer krevende enn jeg hadde trodd

Verbier Xtreme.
FWT avsluttes i Verbier

– Jeg skal gjøre alt jeg kan

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue