Wessel på andreplass i Riksgränsen: - Det er helt sjukt!

Kulekjøreren Hedvig Wessel overrasket seg selv og konkurrentene, og kjørte inn til en imponerende andreplass i Nordisk Mesterskap i Riksgränsen.

Sist oppdatert 13. mai 2015 kl 20.23
OVERRASKET: Hedvig Wessel overrasket seg selv og alle andre da hun tok sølv i Nordisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen (bildet). Foto: SBMC
OVERRASKET: Hedvig Wessel overrasket seg selv og alle andre da hun tok sølv i Nordisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen (bildet). Foto: SBMC
Hedvig Wessel etter første finalerunde: Foto: Instagram
Hedvig Wessel etter første finalerunde: Foto: Instagram

- Herregud, det hadde jeg aldri trodd! Første dagen jeg var her ville jeg egentlig ikke gå videre til finalen engang. Jeg hadde ikke tenkt til å ta noen klipper, for jeg var så redd. Jeg tenkte at jeg aldri i livet skulle gjøre de, og at jeg bare skulle kjøre pent ned. Men etter den første fant jeg ut at det ikke var noe problem, så da gikk jeg bare større og større, sier en oppstemt Hedvig Wessel til Fri Flyt minutter etter at sølvmedaljen var et faktum.

Wessel, som kjørte Sotsji-OL i kulekjøring for Norge, havnet like bak Matilda Rapaport (FWT-kjører), som kjørte den samme linjen som Wessel- bare noe mer aggressiv og i større fart. Elisabeth Gerritzen havnet på tredje.

For det gikk virkelig veien for Wessel siste finalerunde. Hun gjorde et brukbart hopp i toppen, og kjørte kontrollert og jevnt i det store snøfeltet øverst. Hun hadde litt mindre fart enn flere av konkurrentene, men kjørte derimot uten stopp rett inn på den største klippen, og satte en perfekt landing. Hun kjørte den samme linjen som Rapaport.

- Kanskje veien å gå videre

Wessel har kun kjørt frikjøringskonkurranse i Røldal tidligere, og sier selv hun anser dette som sin første ordentlige konkurranse. Nå lurer kulekjøringstalentet på om dette også er veien å gå videre.

- Jeg har hatt det sinnsykt gøy, jeg har prøvd å pushe meg selv. Hoppe litt og litt større. Teste nye ting, og jeg har lært sinnsykt mye disse dagene, sier 19-åringen fra Oslo.

- Rapaport kjører FWT. Er det et nivå å sikte mot?

Når jeg ser på Matilda tenker jeg at det ikke er så langt opp dit. Jeg har mye gratis fra kulekjøringen, og jeg har stått mye på ski. Nå må jeg øve på mer klipper og kjøre på mer terreng som er uvant for meg, forteller Wessel.

For hun ville først og fremst ha det gøy på ski, og hadde absolutt ikke høye ambisjoner i forkant av konkurransen.

- Det er helt sykt. Jeg har hatt det vanvittig gøy, og det er det man skal ha. Jeg skulle bare kose meg ned facen, også gikk det så bra! 

Saken fortsetter under bildet

Skuffet Schrimer

Nikolai Schirmer var derimot ikke like fornøyd. Etter en 32.-plass fra første finalerunde på tirsdag endte han til slutt på en 34.-plass.

- Facen er veldig utfordrende fordi den er så bratt. Kræsjer du i toppen, ruller du hele veien ned. Men hvis du vet hvor du skal sikte, da er det greit å orientere seg. Forholdene var veldig bra, det var myk sløsj og og god sikt da jeg kjørte, sier Schirmer til Fri Flyt.

- Trodde jeg skulle sette den

I sitt siste run satte han en perfekt 360 på det øverste hoppet, og kjørte kontrollert ned mot dobbeltdroppet. På det siste var han uheldig og fikk en dårlig landing. Det skuffer Schirmer enormt mye.

- Jeg er litt sur nå! Hoppa dobbeldroppet på akkurat samme vis i går, og det gikk perfekt. Jeg trodde virkelig jeg skulle sette den, og var egentlig mer bekymra for 360´en på toppen. Men jeg hadde litt mer fart i dag enn i går, og det var vel derfor jeg ikke satte den siste landingen. Det er surt, for jeg var sikker på at dette skulle jeg klare. Hadde jeg sett landinga hadde jeg gjort det bedre.

Carl Regnér Eriksson vant guttas konkurranse, foran Kristofer Turdell og Olle Regnér Eriksson.

Se runnet til Nikolai i filmen her:

Publisert 13. mai 2015 kl 20.23
Sist oppdatert 13. mai 2015 kl 20.23
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen