– Nivået er utrolig høyt. Man må kjøre vanvittig bra for å vinne, melder tromsøværingen Nikolai Schirmer på telefon fra Ravinen i Riksgränsen, hvor han i skrivende stund (tirsdag formiddag) kjører den første av to finaleomganger.

LES OGSÅ: Fartsrekord i Øksehogget

Hard snø og flatt lys

Schirmer kom seg inn som nummer 31 blant de 41 finaleklare kjørerne i herreklassen i NM. Hele 115 kjørere stilte til start.

– De var mange som sleit i kvaliken i går, og jeg fik se de styggeste kræsjene jeg noen gang har sett i en konkurranse, sier Schirmer.

– Hvordan var forholdene?

– Typisk Riksgränsen, med ganske hard snø, og flatt lys. Kvalikface´n har ikke så mange elementer, derfor blir det først og fremst en konkurranse om å hoppe lengst på de to klippene. De som dro på mest vant. Jeg tror vinneren (svenske Kristoffer Turdell, journ. anm.) hoppa minst fem meter lenger enn meg.

TMM_8495
TMM_8495

RÅTASS: Nikolai Schirmer er ikke fremmed for å dra på, men han møter sterk konkurranse i Riksgränsen. Arkivfoto: Tore Meirik

Wessel på fjerde

Også Hedvig Wessel –kanskje mest kjent som en av Norges største kulekjøringstalenter- er med i finalen. Hun ble nummer fire, og parkerte blant annet FWT-kjører Lotten Rapp med god margin.

Finalene kjøres tirsdag og onsdag, og det er sammenlagt score fra alle tre omgangene som avgjør hvem som blir skandinavisk mester –i verdens eldste frikjøringskonkurranse. I år arrangeres NM for 24 gang!

Se komplette resultatlister fra kvaliken her!

Se Nikolais Instagramfilm med høydepunktene fra kvaliken:

Nikolai er for øvrig en svært talentfull filmskaper. Se noen av hans fineste skifilmer her!