Wessel & Schirmer i Nordisk-finalen

Hedvig Wessel og Nikolai Schirmer er de eneste norske kjørerne som er klare for finalen i Nordisk Mesterskap (NM) i frikjøring i svenske Riksgränsen.

Sist oppdatert: 12. mai 2015 kl 13.13
KREVENDE FORHOLD: To norske kjørere er klare for finalen i Nordisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen (bildet). Foto: SBMC
KREVENDE FORHOLD: To norske kjørere er klare for finalen i Nordisk mesterskap i frikjøring i Riksgränsen (bildet). Foto: SBMC
Lesetid: 2 minutter

– Nivået er utrolig høyt. Man må kjøre vanvittig bra for å vinne, melder tromsøværingen Nikolai Schirmer på telefon fra Ravinen i Riksgränsen, hvor han i skrivende stund (tirsdag formiddag) kjører den første av to finaleomganger.

LES OGSÅ: Fartsrekord i Øksehogget

Hard snø og flatt lys

Schirmer kom seg inn som nummer 31 blant de 41 finaleklare kjørerne i herreklassen i NM. Hele 115 kjørere stilte til start.

– De var mange som sleit i kvaliken i går, og jeg fik se de styggeste kræsjene jeg noen gang har sett i en konkurranse, sier Schirmer.

– Hvordan var forholdene?

– Typisk Riksgränsen, med ganske hard snø, og flatt lys. Kvalikface´n har ikke så mange elementer, derfor blir det først og fremst en konkurranse om å hoppe lengst på de to klippene. De som dro på mest vant. Jeg tror vinneren (svenske Kristoffer Turdell, journ. anm.) hoppa minst fem meter lenger enn meg.

TMM_8495
TMM_8495

RÅTASS: Nikolai Schirmer er ikke fremmed for å dra på, men han møter sterk konkurranse i Riksgränsen. Arkivfoto: Tore Meirik

Wessel på fjerde

Også Hedvig Wessel –kanskje mest kjent som en av Norges største kulekjøringstalenter- er med i finalen. Hun ble nummer fire, og parkerte blant annet FWT-kjører Lotten Rapp med god margin.

Finalene kjøres tirsdag og onsdag, og det er sammenlagt score fra alle tre omgangene som avgjør hvem som blir skandinavisk mester –i verdens eldste frikjøringskonkurranse. I år arrangeres NM for 24 gang!

Se komplette resultatlister fra kvaliken her!

Se Nikolais Instagramfilm med høydepunktene fra kvaliken:

Nikolai er for øvrig en svært talentfull filmskaper. Se noen av hans fineste skifilmer her!

Publisert 12. mai 2015 kl 13.13
Sist oppdatert 12. mai 2015 kl 13.13
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen