/ Folk

Nikolai Schirmer: Fartsrekord i Øksehogget

Se Nikolai Schirmer kjøre den rangeste renna i Troms i overlydsfart.

Sist oppdatert 27. mars 2015 kl 17.03
HER GÅR DET UNNA: Med sluffet rasende bak setter Nikolai Schirmer full fart ned Øksehogget i Troms.
HER GÅR DET UNNA: Med sluffet rasende bak setter Nikolai Schirmer full fart ned Øksehogget i Troms.

– Det var jævlig skummelt, haha! Når man får ordentlig fart går det så fort at man ikke kan stoppe fordi det er så bratt og trangt. Og så har man alt sluffet bak seg. På slutten kurver renna lett mot høyre, så om sluffet tar deg igjen er det fare for å bli dratt inn i steinveggen -den jeg nesten treffer på slutten. Men det er kult da. Man kjenner virkelig på farten når man har veggene så tett på, forteller Nikolai.

Han er fra Tromsø, og godt kjent i Tamokdalen. Øksehogget går ned fra en rygg på en navnløs topp mellom Tamokfjellet og Lemmetfjellet, og er 600 høydemeter lang, og opptil 50 grader bratt.

Øksehogget-1
Øksehogget-1

FARTSGLAD: Denne karen ser ikke svart på å gi gass under trange forhold.

SE OGSÅ: Norges mest undervurderte frikjører?

– Runnet på filmen er fra 23. mars. Vi hadde kjørt den to dager tidligere, men da stoppet jeg midt i for å la sluffet gå. Så etter å ha mannet meg opp i to dager, og etter litt påfyll av snø, bestemte jeg meg for å prøve å komme meg ned foran sluffet. De første 20 meterne er det så bratt at snøen ikke legger seg, så der gjorde vi hoppsvinger før vi kom ned til fint tromsøpudder; litt kompakt løssnø med god flyt.

Se den vanvittige filmen her:

Publisert 27. mars 2015 kl 17.03
Sist oppdatert 27. mars 2015 kl 17.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen