Nikolai Schirmer om å delta på toppturfestival

- Veldig gøy å møte en større del av miljøet

Nikolai Schirmer er mest vant med å være alene og i veldig små grupper når han er i fjellet. Derfor syns han det er befriende å markere slutten av sesongen med en skikkelig fest.

Sist oppdatert 9. mai 2023 kl 13.18

Strålende sol, digg snø, kurs, seminarer og festglade folk - det meste lå til rette for en real fest da den Fri Flyt-arrangerte toppturfestivalen High Camp ble arrangert på Turtagrø.

Norrøna-ambassadørene Benjamin Forthun, Nikolai Schrimer, Christian Nummedal og Fien Van Zwieten var noen av de kjente fjesene som var med på festivalen. 

– Veldig uvanlig

– Jeg syns det er kjempegøy. Gjennom vinteren er man mye alene i fjellet, eller i små grupper. Da er det veldig fokus på prestasjon og gjøre utfordrende ting. Det er veldig gøy å møte en større del av miljøet og møte flere folk samtidig mens man er på topptur. For det er veldig uvanlig. Så det å avslutte sesongen med en toppturfestival er utrolig gøy, sier Nikolai Schirmer til Fri Flyt. 

DOMMERE: Nikolai Schirmer var blant dommerne under Norrøna Freeline Jam-konkurransen ble arrangert for første gang siden 2018. Foto: David Vesteng
DOMMERE: Nikolai Schirmer var blant dommerne under Norrøna Freeline Jam-konkurransen ble arrangert for første gang siden 2018. Foto: David Vesteng

Bendik Øye, for mange kjent som mannen bak Jibben Lever på Instagram, imponerte mange da han dro i land seieren i den meget uhøytidlige frikjøringskonkurransen ned hotellfacen

Helt fullt

Festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum er godt fornøyd med dagene på Turtagrø. Hun sier at festivalen gikk over all forventning.

– Da Ingunn Weka (hotellsjef på Turtagrø, red.anm.) og jeg så værmeldingen så tenkte vi at nå kommer de fleste til å dukke opp. Vi har hatt flere år der det har vært opp mot 100 personer som ikke har kommet selv om festivalen var utsolgt, men i år var det cirka 420 som faktisk kom. Totalt med gjesteliste var vi rundt 550 personer.

Dette førte til flere utfordringer, som blant annet sanitærforhold.

– Vi har aldri hatt behov for flere toaletter enn i år, for eksempel. Så vi måtte bestille tømming under festivalen for å håndtere det blant annet. Ellers så har det vært mange fornøyde folk i fjellet, og vi er jevnt over utrolig fornøyd med årets festival. Både Fri Flyt og Turtagrø hotell har kjent på hva som er maks kapasitet, og vi skal gjøre noen justeringer til neste år som vil gjøre ting enda bedre for deltakeren, sier Bjærum.

Her kan du se flere bilder fra High Camp:

Deltagerne kunne gå egne toppturer eller delta på guidede turer:

De to legendene Stein P. Aasheim og Odd Eliassen holdt sammen et fredag om de utallige spennende ekspedisjonene til sistnevnte. Han har en så lang merittliste at vi knapt hadde fått plass i denne saken. Men førstebestigningen av Trollveggen og første nordmann på Mount Everest er bare noe av det han har fylt livet med. Eliassen skrev til og med autografer etterpå. Det sier sitt om hvilken standing han har i miljøet.

Publisert 9. mai 2023 kl 11.23
Sist oppdatert 9. mai 2023 kl 13.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen