/ Folk

Nikolai Schirmer: #skiwithpride!

Nikolai Schirmer: #skiwithpride!

– At Fri Flyt ikke finner noen i miljøet som er LHBT+ og vil uttale seg om saken er kanskje forklaring nok på hvordan ståa er her hos oss, sier skiprofil Nikolai Schirmer.

Sist oppdatert: 27. juni 2022 kl 19.28
#SKIWITHPRIDE: Nikolai Schirmer har lett for å forstå at det ikke kan være lett å være LHBT+ i en matchodominant skimiljø. Foto: Mats Birkelund
#SKIWITHPRIDE: Nikolai Schirmer har lett for å forstå at det ikke kan være lett å være LHBT+ i en matchodominant skimiljø. Foto: Mats Birkelund
Lesetid: 2 minutter

#skiwithpride skriver skiprofil Nikolai Schirmer, og gir sin støtterklæring til alle LHBT-ere på vegne av et machodominant frikjøringsmiljø. Et miljø der det knapt finnes noen som har stått frem som annet enn heterofil siden 2015, da sølvmedaljevinner i OL Gus Kenworthy, åpnet opp om sin homofile legning.

Taggen #skiwithpride er noe Schirmer kom på etter at Fri Flyt tok kontakt med ham i forbindelse med et innlegg han frempostet fra artisten Fay Wildhagen.

Innlegget til Wildhagen var i lys av terrorhandlingen på utestedet London i forkant av Pride, og handler om retten til å elske den man vil. (Les den nederst i saken)

Nikolai Schirmer
HVITE FJELL: Nikolai Schirmer der han trives aller best. Blant hvitkledde fjell. Foto: Bård Basberg

#skiwithpride

Etter angrepet på pridemarkeringen i Oslo oppfordret arrangørene alle til å gjennomføre feiringene hvor enn de er i landet, og dele dem med #walkwithpride. Fri Flyt kontakt og hørte om jeg ville si noe om å være den man er i skimiljøet.

Det tradisjonelt macho mannsdominerte skimiljøet.

Det tenkte jeg egentlig ikke det var min plass å si noe om. Det er jo veldig lett å være hvit heterofil middelklasse cisperson i dette miljøet. Jeg har følt at det har bestått av sånne som meg, og stort sett møtt på sånne som meg til fjells. Hører man historien til f.eks. Gus Kenworthy kan det være alt annet enn enkelt å være lhbt+ til fjells.

At Fri Flyt ikke finner noen i miljøet som er lhbt+ og vil uttale seg om saken er kanskje forklaring nok på hvordan ståa er her hos oss. Det er synd. Å tulle rundt med ski på beina var et fristed for meg, da jeg ikke fant meg til rette i normative organiserte aktiviterer.

Jeg håper det også kan bli et miljø som er åpent og inkluderende for alle, uansett legning, hudfarge eller kjønnsidentitet. Frikjøring skal være fritt, fritt også for fordommer. Så selv om jeg ikke kan skrive noe om hvordan det er å være lhbt+ til fjells, vil jeg gjerne skrive at jeg ønsker at det skal være akkurat like fint som å ikke være det.

Som skikjører står jeg sammen med deg uansett hvem du elsker eller hva du identifiserer deg som. #skiwithpride

 VÆR DEN DU ER: Ingen skal måtte tørre å være seg selv. Seg selv skal man bare være. - Fay Wildhagen
VÆR DEN DU ER: Ingen skal måtte tørre å være seg selv. Seg selv skal man bare være. - Fay Wildhagen
Publisert 27. juni 2022 kl 14.35
Sist oppdatert 27. juni 2022 kl 19.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen