Det var mye som skulle gå galt for at ikke Ruud stod igjen som vinner av årets verdenscup. Allerede før verdenscupavslutningen i Silvaplana i Sveits hadde han sikret seg et solid forsprang i sammendraget. 

Men istedenfor å gjøre det sikkert, smadret like godt Ruud konkurrentene. Allerede i første run sikret han scoren 94.50 poeng. Det var ingen andre i nærheten av. Mac Forehand tok andreplassen med 91.75 poeng foran hjemmefavoritten Andri Ragettli.

I siste omgang kjørte Ruud ut som sistemann. Nest sist var Ragettli, som altså var den eneste med mulighet for å slå Ruud.

Her er test av årets carvingski.

Men med 90 poeng var altså 21-åringen som nylig ble olympisk mester sikret både verdenscupseier og sammenlagt-seier. Ruud kom også på 2. plass i slopestyle-sammendraget og 3. plass i Big Air-sammendraget i år.

Solid run

Ruud leverte følgende run: Switch 450 forward, cork 900 tail inn i venstre dobbel cork 900 med safety. 

Deretter gjorde han en hopplinje med switch høyre dobbel cork 1800, switch venstre dobbel cork 1620 tail og avsluttet med venstre dobbel bio 1800 med mute.

På den siste railen gjorde han en front cork 990 av mailen.

Bronse til Killi

For kvinnene havnet Johanne Killi på 3. plass. Hun var dessverre for langt nede på resultatlistene sammenlagt til å sikre seg en sammenlagt-medaje. Kelly Sildaru vant i Silvaplana.

Sebastian Schjerve kom på 4. plass, mens Tormod Frostad og Christian Nummedal sikret 6. og 7.-plass. Eirik Sæterøy kom på 13. plass.