Hvert andre år samler Red Bull Illume de råeste og mest kreative bildene fra actionsportverden. Nå er Vegard Breie nominert i innovasjons-kategorien. Motivet på bildet er Anders Backe på Idrettsskolen i Numedal.

– Det er moro. Føles litt typisk at av de bildene jeg sendte inn så var det bildet som er lengst unna ekte skikjøring de valgte ut. Samtidig så er det en litt annerledes idé da. Så det er vel så mye den som har blitt trukket ut. All ære til Anders Backe for den, sier Vegard Breie til Fri Flyt.

Det er første gang den erfarne fotografen fra Hallingdalen får en nominasjon i konkurransen. I 2016 ble Vegard Aasen nominert - og vant - mobilkategorien i samme konkurranse. Nå er altså Breie i semifinalen, sammen med en del andre fotografer. Sent i forrige uke avslørte Red Bull noen av konkurrentene. Foreløpig er det Shawn van Eeden, Pirmin Henseler og Keke Leppala.

– Hva tenker du om sjansene videre?

– Har ikke all verdens forventninger til videre egentlig. Det er kult å bli nominert, og jeg føler vi gjorde det beste ut av stedet vi hadde. Men det skulle gjerne vært litt renere og mere grafisk for å gå helt til topps tror jeg. Men man vet jo aldri.

– Hva betyr en sånn nominasjon?

– Det er moro å få med ett bilde, og det er trivelig at folk gir bra tilbakemelding på det. Men det er nok ikke slik at jobbene renner inn pga dette alene. Slik jeg ser det er det summen av alt en holder på med som blir noe til slutt! Dette er jo bare en del av alle prosjekter en gjør gjennom ett år. Ettersom jeg jobber mer mot reklame nå, så var det veldig få bilder jeg hadde å sende inn. Så mrro å få noe med, selvsagt, sier Breie. 

Fri Flyt kommer til å følge utviklingen i konkurransen.