Vegar Aasen i Illume-finalen: – En stor selvtillitsboost

Frikjører Vegard Aasen kan vinne prestisjetung fotokonkurranse i Chicago.

Sist oppdatert 27. september 2016 kl 18.44
I FINALEN: Vegard Aasen er i finalen i Red Bull Illume. Foto: Vegard Aasen
I FINALEN: Vegard Aasen er i finalen i Red Bull Illume. Foto: Vegard Aasen

– Det er kult. Det er jo en selvtillitsboost å være en av 55 finalister, som er plukket ut blant 35 000 bilder. Da jeg fikk høre om konkurransen rett før fristen for å sende inn bilder gikk ut, så satte jeg med som mål å være i finalen under neste Red Bull Illume, som er i 2019. At jeg skulle være her allerede nå hadde jeg ikke trodd, sier Vegard Byrkjeland Aasen til Fri Flyt.

Han er for øyeblikket i Chicago i USA, hvor han er en av finalistene i mobilbilde-kategorien i den enormt prestisjetunge fotokonkurransen Red Bull Illume. Sammen med Emil Kjos Solli står han for Norges bidrag i konkurransen.

I Illume sender ivrige fotografer inn sine beste bilder, med et håp om å nå finalen i USA. En slik finale betyr enorm eksponering verden over - og konkurransen arrangeres kun hvert tredje år.

– Det er ikke godt å si hva det kan bety for framtida, men jeg har knyttet mange gode kontakter her i Chicago, og blir inspirert av å se de andre finalebildene. Det er viss publisitet rundt arrangementet, og en hel del folk som vil se bildene mine, sier Aasen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

finalebildene-var-ikke-planlagt-på-forhånd
finalebildene-var-ikke-planlagt-på-forhånd

FINALEN: Vegard Aasen er finalen i mobilkategorien. Foto: Vegard Aasen

Han har to bilder i finalen, et av de tatt på en tur til pudderparadiset Japan - med mobil. Aasen er nemlig selv en ivrig frikjører.

– Hvordan har det seg at det endte med mobilbilder?

– Nei, si det. Jeg er tydeligvis god til å ta mobilbilder … Nå vet jeg enda ikke hvilket av de to bildene som er i finalen, da de holder alt hemmelig. Men det ene bildet er i fra Japan, der jeg ikke hadde annet enn mobilen til å ta bilder med. Det andre bildet er mer gjennomtenkt. Da visste jeg om konkurransen, og tok bildet med tanke på at det var en mobilkategori. Normalt så bruker jeg aldri mobilen til å ta bilder med, men når den er det eneste jeg har med, så bruker jeg jo den. 

Onsdag avgjøres det hele.

– Jeg ikke peiling på hvilke bilder som er i finalen. Men jeg er topp fem i min kategori, så alt er mulig. Det hadde vært kult å vinne hele greia, men det er ikke noe jeg bryr meg så fryktelig mye om. Jeg har fått gratistur til Chicago, får være med på kule workshops, får god mat, og får treffe verdens beste fotografer, så jeg er fornøyd. Men i 2019 skal jeg vinne hele greia.

Publisert 27. september 2016 kl 18.44
Sist oppdatert 27. september 2016 kl 18.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen