Newzealandske Gordie Smith melder om en strålende tur på vei til High Camp på Sunnmøre i midten av mars.

– Vi var heldige med været alle dagene, selv om litt vind flytta en del snø og laga litt fokksnø en del steder den første dagen. Likevel fant vi fin og myk snø. Før været kom noen dager etter turen hadde vi kald og fin vintersnø, men den siste uka har forholdene endret seg dramatisk, sier Smith, som var guide på turen.

De neste dagene meldes det faregrad tre i store deler av Norge – Sunnmøre inkludert. Skredforholdene beskrives som kompliserte, og Sunnmøre er slett ikke noe unntak.

– Nysnø og sterk vind har ført til økt skredfare, og vi har sett mange og store skred på Sunnmøre de siste dagene. Det er fortsatt mulig å finne fin skikjøring, men det krever en del kunnskap.

FIN TUR: Høgruteturen fra Stryn til Sæbø tar tre dager. Foto: Gordie Smith

Turen fra Stryn til Sæbø –­ hvor gruppa tok båt over Hjørundfjorden og til High Camp – beskrives som en relativt komfortabel langtur, selv om den innebærer mange høydemeter.

– Det blir litt enklere når vi bor på hytter og slipper å ha med mat og overnattingsutstyr selv.

– Hvordan takler gjestene en såpass lang tur over flere dager?

– Veldig bra. Vi fokuserte ikke bare på å komme oss gjennom etappene, men la opp til et tempo som gjorde at vi kunne nyte hver dag maksimalt. Alle var glade og motiverte, sier Smith, som er voldsomt begeistra for sunnmørsfjellene som toppturdestinasjon.

– Terrenget er fantastisk, ikke bare for kjøringa, men også utsikten som er fantastisk. Sunnmøre har enormt mange valgmuligheter, som gjør det mulig å finne fine turer nesten uansett hvordan forholdene er.

Se masse bilder fra den spektakulære langturen i galleriet under!