/ Folk

Killi havnet utenfor pallen

Kelly Sildaru vant i X Games-comebacket. Johanne Killi måtte nøye seg med fjerdeplassen i slopestyle.

Sist oppdatert 25. januar 2019 kl 23.11
UTENFOR PALLEN: Johanne Killi måtte ta til takke den kjedelige fjerdeplassen under dagens finale i slopestyle. Foto: X Games

Med en score på hele 99 gikk 16-åringen fra Estland helt til topps i kvinnenes finale i slopestyle. Solid kjøring på både hopp og rails resulterte i den høyeste poengsummen som noensinne er gitt i i kvinneklassen for skikjørere.

Killi lå an til bronsemedalje etter første run, men klarte dessverre ikke å lande et bedre run på sine to neste forsøk. Maggie Voisin ryddet opp i runnet sitt i andre runde, og dyttet Killi ut av pallen.

Skjermbilde 2019-01-25 kl. 22.56.26

Neste mulighet for Killi kommer allerede natt til lørdag. 03.00 norsk tid går finalen i big air for kvinnene av stabelen.

Nummedal og Ruud videre til finale i big air

Fredag kveld norsk tid ble også kvalifiseringen til big air for herrer kjørt. Åtte kjørere konkurrerte om fem finaleplasser. Våre to norske håp gjorde det skarpt og begge sikret seg plass i finalen som kjøres natt til søndag. Øystein Bråten er allerede kvalifisert.

Christian Nummedal landet sin sw triple 18 som han har øvd inn den siste tiden, i tillegg til en sw dub 14. Det holdt til en femteplass, og Nummedal kapret dermed den siste plassen til finalen. Birk Ruud landet dub 14 tail to tail begge veier, og sikret seg andreplassen. Evan McEachran vant. Den noe kontroversielle regelen om spins begge veier var gjeldende.

Resultater kvalifisering big air. Topp 5 kvalifiserte til finalen.

Skjermbilde 2019-01-26 kl. 00.08.14

Ingen norske i snowboard-finalen i slopestyle

Hverken Mons Røisland, Fridtjof Sæther Tischendorf eller Ståle Sandbech klarte å plassere seg blant topp fem i kvalifiseringen til herrenes slopestyle-finale. Finalen vil derfor gå uten noen norske representanter, da Marcus Kleveland fortsatt er ute med skade.

Les alt om X Games her

Publisert 25. januar 2019 kl 23.11
annonse
Relaterte artikler
BREDE SKI: Johanne Killi på frikjøring i Strynefjellet, med bredere ski enn vi er vant til å se henne på. Foto: Christian Nerdrum