/ Nyheter

Hva er det med Sp?

KOMMENTAR: De vil fylle Norges grisgrendte strøk med demninger og asfaltveier, og de mener parkkjørerne i Norges fjellbygder må klare seg sjøl. Hva er det egentlig med Senterpartiet?

Sist oppdatert 4. september 2013 kl 14.31
BEST FOR BYGDA? Lite tyder på at Senterpartiet er det beste valget hvis målet er å ta vare på Distrikts-Norge, skriver kronikforfatteren.
BEST FOR BYGDA? Lite tyder på at Senterpartiet er det beste valget hvis målet er å ta vare på Distrikts-Norge, skriver kronikforfatteren.

Er det god distriktspolitikk å gi offentlige penger til hoppbakker på bekostning av terrengparker? Er det god distriktspolitikk å tørrlegge elvene i Norges dalfører? Er det god distriktspolitikk at bønder og andre næringsdrivende skal få herje fritt med ATV og snøskuter i ubesudla, norsk natur? Er det god distriktspolitikk at de som bruker distriktene som arena for spennende friluftsliv skal få regninga hvis de skader seg?

Spør du Senterpartiet er tydeligvis svaret ja. Gjennom en serie artikler her på friflyt.no har jeg spurt de fleste partiene om dette, og gang på gang svarer partiet som en gang het Bondepartiet et klart ja på spørsmålene som innleda denne teksten. Vel, hvis god distriktspolitikk er målet, så er de rette svarene nei. Aldri i livet om det er god distriktspolitikk å besudle distriktene med mer eksos, mer asfalt, mer betong, mindre elvevann og ungdom som spiller data (de tør ikke herje ute, for hvis de trenger hjelp av Røde Kors må foreldrene betale redningsaksjonen) og voksne som sitter foran TV ´n og ser på hopprenn.

Da Sp presterte dette svaret på spørsmålet om hvem som skal finansiere norske terrengparker trodde jeg knapt mine egne ører: «Hoppbakker har behov for offentlig støtte ut i fra at de ikke overlever på kommersiell basis. Terrengparkene kan i langt større grad driftes på kommersiell basis».

Sjefen i Freestylekomiteen i Norges Skiforbund, altså den komiteen som huser landets raskest voksende vinteridrett, Mikkel Berg, hadde også vondt for å tro på denne innstillinga fra partiet som skal vær det beste for Norges utkantstrøk.

PK Hunder kommer fra en gård på Øyer, Andreas Håtveit er fra bittelille Sudndalen, Espen Bergh er fra vesle Fagerhaug, Lars-Haakon Hafsal er bondegutt fra Hedmark, Tiril Sjåstad Christiansen er fra Geilo og så videre. Denne lista kunne vært kjempelang. Hadde jeg i tillegg tatt med alle byguttene og –jentene som bruker terrengparkene i Distrikts-Norge for å bli gode, så ville tallet sikkert blitt høyere enn antall centimeter unnarenn som fins i norske hoppbakker. Enda lengre hvis jeg hadde tatt med alle frikjøringsstjernene som kommer fra Utkant-Norge.

Veldig mye av det vi skriver om i Fri Flyt foregår i Distrikts-Norge. Hvor mange av leserne som driver landbruk vet jeg riktignok ikke, men at Norges utkantstrøk er så viktige for både oss som lager bladet og leserne våre, burde være et godt utgangspunkt for Sp. Men ved å gå inn for å ødelegge landsbygda, og naturen rundt, med hoppbakker, demninger, motorfarkoster, og i tillegg mene at de som bruker denne naturen skal frykte millionregninger i posten hvis noe går galt, ja da klarer Sp det stikk motsatte. Er du en urbanist som mener at asfalt, betong, eksos og hopprenn på TV er best, ja da kan det virke som Senterpartiet er partiet for deg. 

Publisert 4. september 2013 kl 14.31
Sist oppdatert 4. september 2013 kl 14.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen