– Sp, KrF og Sv setter seg helt på sidelinjen, og dummer seg skikkelig ut med sine uttalelser. De har ikke tatt inn over seg at en hel «trampolinegenerasjon» på flere hundre tusen barn og unge tar med seg ferdighetene ut på snø. Og at kidsas lek, kreativitet og shreddemuligheter blir motarbeidet av disse politikerne som ikke bryr seg om at 95 % av Norges 220 alpinanlegg er drevet «kommersielt», og at eierne  ikke har råd til å bygge og drifte gode nok parker uten skyhøye heiskortpriser, sier Berg, som blant annet er leder i Freestylekomiteen i Norges Skiforbund (NSF).

Vanskelig kabal

Annonse

Dagens regelverk åpner ikke for at kommersielle aktører, som alpinanlegg, kan motta Tippemidler (statsstøtte). Dermed må parkene driftes på heiskortsalg, uten støtte med offentlige penger/ Tippemidler. At Norge har klare medaljekandidater i slopestyle hjelper ikke. Andre ikke-kommersielle idrettsanlegg, som hoppbakker, finansieres av det offentlige. 

Raser mot Sp

Særlig Senterpartiet får passet sitt påskrevet av Berg, som mener partiets uttalelser er motsatt av god distriktspolitikk. Alle partienes uttalelser i saken finner du her!

– SP-ordførere og SP-kommuner bør få kaffen i vrangstrupen, og umiddelbart ringe til partiet og spørre hva de holder på med. Det er særlig distriktene som vi nyte godt av en mer brukervennlig anleggspolitikk. Hvis anleggsspørsmålet er avgjørende for lesernes stemmegivning er det bare å fortelle noob’sene fra SV, KrF og SP hvor skapet skal stå. Jeg kan bare sitere hva Høyres ordfører Fabian Stang sa til Fri Flyt tidligere da Oslo ga penger til Oslo Vinterpark; « Den politiker som ikke har respekt for nyskapningen blant unge, bør holde seg langt unna beslutninger om fremtidige idrettsanlegg», sier Mikkel Berg.

– Aps plan best 

Som far til landslagskjører Johan Berg, og en sentral og engasjert aktør i twintipsporten i en årrekke, mener Berg at finansiering av terrengparker er svært viktig. Men ikke viktig nok til at han skifter parti når stemmen skal leveres på mandag.

– Selv om jeg ved en samlet vurdering kommer til å stemme Høyre ved Stortingsvalget, er det Arbeiderpartiet som kommer til å få min anleggsstemme. Deres svar er det mest gjennomtenkte, og mest realistiske å få gjennomført. Da er det gledelig å registrere at Høyre, Venstre, FRP og MDG synes villige til å gå enda lenger. Det betyr at det nå et solid politisk flertall for å løse anleggsfloken, sier han.  

Optimist

– Hvorfor er Aps løsning best?

– Fordi deres løsning om utvidelse av «bakke i bakke»-konseptet vil parkkjørerne kunne få det beste av begge verdener; bedre medlemstilbud til de som melder seg inn i klubber, og flere og bedre parker for de som velger å stå utenfor. Den «norske idrettemodellen» har vist seg som verdens beste fordi den engasjerer frivillige og bredden på klubbnivå, og på grunn av stor bredde skapes det også flere stjerner. Men dette er ikke en debatt om organisert vs. uorganisert. Det er for eksempel ca 2,5 millioner langrennutøvere i Norge, med bare ca 150 000 er organisert i noe hundretalls klubber og foreninger. Men det er disse klubbmiljøene som har banet vei for flotte langrennsløyper. Det samme kan vi nå endelig få til for parkkjørerne i Norge, sier en optimistisk freestylesjef.