– Denne parken har så mange valgmuligheter at det er helt vanvittig, var OL-vinner Joss Christensens første reaksjon da han kjørte parken i treningsdagene.

Verdens beste freeskiere er på plass i PyeongChang i Sør-Korea for å kjøre prøve-OL og verdenscup. Der sperret de fleste øynene opp da de fikk se parken for første gang: Sjeldent har en slopestyle-løype hatt flere og bedre valgmuligheter.

– Coursen er faktisk helt vill. Det er utrolig mange forskjellige måter å kjøre den på, og det får vi se på alle kjørerne. Jeg tror ikke det har vært et eneste likt run, sier landslagets Felix Usterud, som vant verdenscupen sammenlagt i fjor.

SE: McRae Williams, som kvalifiserte som nummer tre, kjører gjennom parken.

Pusher i en bra retning

Usterud hyller parken, som han mener er med på å pushe skikjøring i riktig retning.

– Det er kult at de har vært kreative med coursen. Det gir igjen kjørerne muligheten til å være kreative også. Når vi har en course som er tre rails, tre hopp og railsene varierer mellom downrail, gap til rail og en launchrail så blir det så mye A4 run. Det er viktig at vi får en løype vi kan kjøre unike runs. Det tror jeg pusher sporten i en kulere retning, forteller landslagskjøreren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

finals
finals

FINALE: Felix Usterud (med en trøkk i ansiktet) og Øystein Bråten er klare for finale. Foto: NOR Freeski

Tre nordmenn i finalen

Torsdag var det kvalifisering. Der leverte Felix Usterud, Øystein Bråten og Tiril Sjåstad Christensen. Sjåstad Christiansen kvalifiserte på førsteplass, mens Usterud og Bråten kvalifiserte på henholdsvis 2. og 4. plass. Jesper Tjäder havnet øverst på tabellen. Johanne Killi bommet i sine forsøk, og havnet på 25. plass. . ForUsterud ble det likevel spesielt, etter at han fikk seg en real smell allerede første treningsdag.

– Jeg faceplanta første run første treningsdag.. Er bare noen skrammer, det eneste som gjør det litt vanskelig er hevelsen under øyet som gjør at det er litt vanskelig å se, sier Usterud.

Made finals!! Watch it live on NRK1 Saturday morning 08.50 :)
Posted by Tiril Sjåstad Christiansen on  17. februar 2016

VIDERE: Tiril Sjåstad Christiansen etter å ha gått videre fra kvalifiseringen.

Finalen sendes direkte på NRK1 og NRK.no klokken 08:50 lørdag.