Nytt Fri Flyt-blad i salg nå

Årets tykkeste Fri Flyt-nummer finner du nå i bladhyllene. Her kan du lese historiene bak noen av de viktigste sakene.

Sist oppdatert: 9. november 2015 kl 10.00
NUMMER: Den ikke så ukjente alpinisten Aksel Lund Svindal gir tommel opp til det nye bladet. Foto: Anders Holtet
NUMMER: Den ikke så ukjente alpinisten Aksel Lund Svindal gir tommel opp til det nye bladet. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 4 minutter

På over 160 sider gir Fri Flyt deg nå alt du trenger for å være klar til årets skisesong. Vi har vært på reise til blant annet Harpefossen, Geilo og St. Moritz. Vi har testa topptur-, park- og frikjøringsski. I tillegg har vi intervjuet to svært aktuelle frikjøringsprofiler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

_MID9673
_MID9673

GLASS: Mellom svette dager på kontoret og deadlinestress nyter også Fri Flyts journalister et glass champagne med frikjøringseliten. Her med Tore Meirik, Dennis Risvoll og Kaja Vik. Foto: Martin I. Dalen

Dennis Risvoll

Det er journalist og nettredaktør Tore Meirik som besøkte Freeride World Tour-kjøreren hjemme hos seg selv - i en reportasje du absolutt ikke har sett maken til i Fri Flyt tidligere.

Den bærer nemlig sterkt preg av å være en "hjemme hos"-reportasje, som du også kunne funnet i et kjent, norsk ukeblad.

– Hvem som kom opp med ideen husker jeg ikke helt, men både fotograf Martin og jeg syns den var god. Og det passer jo godt, siden Dennis endelig har flytta hjem til Vågå. Heldigvis er både han og samboeren Kaja kule typer, og de stilte opp i badekaret -så lenge vi passa på å gjøre det hele maksimalt kleint. Inspirasjonen fant vi for øvrig i et Se & Hør-oppslag om countryartisten Arne Benoni og kona, som var «lykkelige i nytt hus».Selv om oppslaget -altså de to første sidene- er en parodi på Se & Hør, så er reportasjen et forsøk på skikkelig portrettintervju med mannen som for tiden er landets beste frikjører, forteller Tore Meirik, som reiste til Vågå sammen med fotograf Martin Innerdal Dalen.

– Hvorfor passet det bra med en profil av Risvoll nå?

– Dennis er igjen aktuell siden han har kvalifisert seg til Freeride World Tour - den harde veien, altså uten hjelp fra innflytelsesrike sponsorer. Han har kjørt FWQ, gått gradene, vært stabilt god, og nå skal han konkurrere mot verdens beste frikjørere. Mer aktuell kan man vel knapt nok bli, sier Meirik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

oyvind-karlsen
oyvind-karlsen

SKOGEN: Øyvind Karlsen nyter glade dager i geiloskogen. Foto: Vegard Breie

Geilo

Redaktør Henning Reinton står for en av reisereportasjene i det nye Fri Flyt-magasinet. Han har vært på hjemplassen Geilo, og kjørt i skogen. 

– Som geiling; varmer det hjertet å se Geiloskogen få sin egen reportasje?

– Du sier at jeg bruker bladet til å varme mitt eget hjerte? Haha. Gjerne det. Men det at det skulle være så bra alle andre steder enn på Geilo, var en av grunnene til å sette i gang 100 anlegg-prosjektet. Nå som jeg var vært 99 andre steder i Norge, må jeg si at jeg synes Geilo står seg bra. Iallfall nå som det er endel bjørk færre.

– Hvordan var turen?

– Det er alltid kjekt å kunne sove i egen seng og samtidig lage skireportasje. Eneste som var dumt var at vi ikke avslutta med å kjøre ned til huset der jeg er vokst opp.

harpefossen
harpefossen

CATSKIING: Vi har besøkt Harpefossen. Foto: Martin Innerdal Dalen

Harpefossen

Meirik har også vært i Harpefossen i dette nummeret - et sted som bærer sterkt preg av den aktuelle catski-debatten. I denne reportasjen møter vi nemlig både Harpefossen som skidestinasjon, i tillegg til politikere om debatten av lovligheten med catskiing.

– Catskiing er forbudt, men dagens regjering har vært klare på at de vil åpne for dette. Når det skjer vil Harpefossen være først ute. Og så er det jo en bonus at Harpefossen har masse sjukt kult skiterreng -også i områdene som er tilgjengelig fra heisen. Det er for øvrig interessant at Høyre har ombestemt seg i synet på heliskiing siden vi skrev om det før valget i 2013, sier Meirik, som legger til at turen bød på sine utfordringer.

– Selve turen var bare fin, men unntak av at jeg kræsja noe jævlig da jeg skulle prøve å være omtrent like tøff som Omund og Martin. For meg er utfordringene først og fremst den delen av jobben som ikke ble gjort på Harpefossen, altså finne ut det ene og det andre og koke det sammen til en saus folk vil lese. Om det lyktes gjenstår å se.

Vi håper du koser deg med både magasinet og snøen i vinter!

PS: Abonnenter av Fri Flyt fikk bladet i posten allerede torsdag. Vil du få bladet før andre - bør du bli abonnent nå!

ff-cover
ff-cover

COVER: Se etter dette coveret i butikkhyllene. Foto: Grant Gunderson

Publisert 9. november 2015 kl 10.00
Sist oppdatert 9. november 2015 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen