Kabelparken i Tønsberg åpner i morgen (lørdag) og går dermed igang med sitt tredje år på den unike plasseringen i 3. dammen midt Norges eldste by. Mens fjoråret ble et testtår for å få dette til å fungere optimalt, blir i år utfordringene å spare kostnader slik at det faktisk kan gå rundt økonomisk. Det innebærer færre ansatte og mer dugnadsjobb.

– I år vil det bare være én ansatt i ukedagene, og frivillig arbeidsfordeling mellom de som skal styre banen. Ansvaret vil rotere mellom de 20 mest aktive utøverne i klubben vår, Tønsberg vannski- og wakeboardklubb, sier daglig leder i Surf City, André Natland.  

Annonse

Organiseringen har også sine fordeler for publikum. I helgene vil det nå være gratis å kjøre. En ordning som er laget i samarbeid med Norges vannski- og wakeboardforbund. 

Sjekk film fra 3. dammen. Saken fortsetter under. 

– Det er med tanke på økt rekruttering og aktivitet. Forbundet skjønner at de må satse på kabelbaner i fremtiden. Hvis vi får dette til å fungere, med tilskudd fra forbundet og kommune, så håper vi etterhvert at det kan bli en fast kabelbane og surfbølge midt i Tønsberg, men det vil ta mange år. Det er ihvertfall drømmen, fortsetter Natland. 

To separate baner er satt opp parallelt i den lille tjernet, hvorav den ene er beregnet nybegynnere. Den andre banen tar wakeboarderne over hopp, bokser og rails i ulike former og vanskelighetsgrader. Besøkende kan enten bruke eget utstyr eller leie det som trengs av vest, hjelm, våtdrakt, brett eller ski.