/ Wake

Verdenseliten inntar Norsjø Kabelpark

Nesten 200 utøvere fra 30 nasjoner og seks kontinenter kommer til Telemark for å kjempe om edelt VM-gull i kabel wakeboarding i disse dager.

Sist oppdatert: 12. august 2014 kl 15.14
SEIERSSUGEN: Frédéric von Osten er i Norge for å ta tilbake verdensmestertittelen fra 2012. Bilde: fredericvonosten.com
SEIERSSUGEN: Frédéric von Osten er i Norge for å ta tilbake verdensmestertittelen fra 2012. Bilde: fredericvonosten.com
Lesetid: 3 minutter

14.-16. august arrangeres VM i Cable Wakeboard på Norsjø Kabelpark. 15 av de 20 beste wakeboarderne i verden står på startstreken, anført av de tyske favorittene Julia Rick og Dominik  Gührs, begge europeiske mestere av året, i en idrett Norge trolig må være fornøyd med finaleplasser.  

Med tildelingen av historiens åttende VM i Cable Wakeboard fikk det norske vannsportmiljøet muligheten til å vise resten av wakeboard-verden den fantastiske kabelparken på Norsjø Ferieland i Telemark.

Banen fra 2004 er betydelig modernisert i forbindelse med årets VM og skal ikke sette begrensninger for wakeboardingens progressive fremmars. Senest i fjor høst kjempet kabel wakeboarding om en plass i det olympiske selskap. 

Den kampen tapte de, men finaleplassen gir likevel bud om at wakeboard er en sport for fremtiden. Siden Det internasjonale vannski- og wakeboardforbundet (IWWF) sa ja til Norge for snart tre år siden, er anlegget på Norsjø rustet opp for nærmere 2 millioner kroner. Blant annet er det kjøpt inn helt nye, moderne elementer som i enda større grad enn tidligere viser nærheten mellom wakeboard og snowboard. 

– Vi er klare til å gi verdens beste wakeboardere og wakeskatere en opplevelse for livet. Norsjø Kabelpark er ret tog slett praktfull. Forhåpentligvis fortsetter også den utrolige norske sommeren en drøy uke til så vi kan vise hele verden hvor flott sommeren kan være her i nord, sier daglig leder for det nasjonale arrangementsselskapet, Kjell-Gunnar Dahle.  

Åpningsseremonien for årets VM fant sted på Norsjø Kabelpark mandag 11. august. Nå følger kvalifiseringer, kvartfinaler, semifinaler og finaler i 14 ulike klasser (10 wakeboard, 4 wakeskate): Gutter og jenter (bare wakeboard), junior gutter og jenter, Senior kvinner og menn, Masters kvinner og men (bare wakeboard) og Veteraner kvinner og menn (bare wakeboard). Verdensmesterne i Open-klassene blir kåret på mesterskapets siste dag, lørdag 16. august. 

Tyskland har utviklet seg til å bli verdens desidert beste wakeboard-nasjon i løpet av de siste 3-4 årene. De kommer til VM med sitt aller sterkeste lag, som inkluderer regjerende europamester og juniorverdensmester Julia Rick og Dominik Gührs, som også er europamester av året. I bakhånd har de verdensmesteren fra 2012, Frédéric von Osten. 

Sterkest motstand får de trolig fra nederlandske, britiske og sørkoreanske kjørere, men en kan heller ikke utelukke overraskelser. Kjørerne har to sjanser i hver runde, og det er bare den beste som teller, og banen på Norsjø er mer enn krevende til å felle selv de beste. 

Den norske troppen består av 16 deltakere. Det skal godt gjøres om noen av dem kjører seg helt fram til en VM-finale, men størst forhåpninger er det likevel knyttet til wakeboarderne Odd Roar Solerød fra Tønsberg, Robert Mardoff Nielsen fra Nesodden, Fredrik Skjelvik fra Sandnes og wakeskateren Nora Andersen fra Akkerhaugen. 

– Alle de fire er kapable til å komme seg til semifinalen, og da kan egentlig alt skje, sier sportsansvarlig for wakeboard i Norges Vannski- og Wakeboardforbund, Trond Andersen. 

Wakeboard:

Vilde Amundsen, Kongsberg junior, Kenneth Eriksson, Råholt (Masters), 

Mathias Veiga Henriksen, Tønsberg (Open), Lars Holte, Nesodden (Open), Marie 

Kjos, Oslo (Masters), Robert Mardoff Nielsen, Nesodden (Masters), Malin Oftedal, 

Flekkefjord (Jenter), Christoffer Oftedal, Flekkefjord (Junior), Fredrik Skjelvik, 

Sandnes (Gutter), Odd Roar Solerød, Tønsberg (Open), Thomas Sunstøl, Akkerhaugen 

(Junior), Bengt Erik Thalberg, Lørenskog (Veteran) 

Wakeskate:

Nora Andersen, Akkerhaugen (Junior), Magnus Finnes Jahnsen, Oslo, 

(Open) Thomas Jensen, Tønsberg (Master), Karina Erichsen Skjelvik, Sandnes 

(Junior) 

Publisert 12. august 2014 kl 15.14
Sist oppdatert 12. august 2014 kl 15.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen