Med tretti sengeplasser og et kraftig lavterskeltilbud håper arrangementansvarlig Trudi Andersen å få flere nordiske jenter til Norsjø Kabelpark.

- Hvordan står det til med miljøet blant jenter på wakeboard i Norge?

Annonse

- Det er ekstremt dårlig. Det vi ser er at mange jenter kommer og kjører for første gang, men når det kommer til å konkurrere faller mange ut. Det er veldig få som konkurrerer sånn som det ser ut nå, forteller Andersen.

Les også: Verdenseliten inntar telemark

Hun er selv en godt merittert wakeboarder, og har blant annet en bronsemedalje fra EM i 2010. Nå håper hun likevel at flere jenter vil dra til kabelparker for å kjøre wakeboard- uavhengig av konkurranse eller ikke. Det ser ut til å ha hjulpet, ettersom campen er utsolgt.

- Vi vil at det skal være så lite prestisje som mulig. Derfor har vi nok også fått så mange interesserte. Det er ikke snakk om å konkurrere eller prestere. Det viktige er å henge ut, kjøre brett og kose seg.

- Arrangementet samler jenter fra hele Norden. Er det mange fra Sverige og Danmark med?

- Det er faktisk dårligst respons fra Norge. Forhåpentligvis er det fordi de fleste har sesongkort, og heller kommer på dagsturer. 

Arrangementet starter 12. juni i Norsjø Kabelpark, og varer ut helga. For jenter som ønsker å ta turen for å prøve wakeboard er det dessuten halv pris hele lørdagen, i tillegg til egne eventer for campdeltakerne på morgenen og kvelden.

- Vi håper flere norske kommer, avslutter Andersen.