Med tretti sengeplasser og et kraftig lavterskeltilbud håper arrangementansvarlig Trudi Andersen å få flere nordiske jenter til Norsjø Kabelpark.

- Hvordan står det til med miljøet blant jenter på wakeboard i Norge?

Annonse

- Det er ekstremt dårlig. Det vi ser er at mange jenter kommer og kjører for første gang, men når det kommer til å konkurrere faller mange ut. Det er veldig få som konkurrerer sånn som det ser ut nå, forteller Andersen.

Hun er selv en godt merittert wakeboarder, og har blant annet en bronsemedalje fra EM i 2010. Nå håper hun likevel at flere jenter vil dra til kabelparker for å kjøre wakeboard- uavhengig av konkurranse eller ikke. Det ser ut til å ha hjulpet, ettersom campen er utsolgt.

- Vi vil at det skal være så lite prestisje som mulig. Derfor har vi nok også fått så mange interesserte. Det er ikke snakk om å konkurrere eller prestere. Det viktige er å henge ut, kjøre brett og kose seg.

- Arrangementet samler jenter fra hele Norden. Er det mange fra Sverige og Danmark med?

- Det er faktisk dårligst respons fra Norge. Forhåpentligvis er det fordi de fleste har sesongkort, og heller kommer på dagsturer. 

Arrangementet starter 12. juni i Norsjø Kabelpark, og varer ut helga. For jenter som ønsker å ta turen for å prøve wakeboard er det dessuten halv pris hele lørdagen, i tillegg til egne eventer for campdeltakerne på morgenen og kvelden.

- Vi håper flere norske kommer, avslutter Andersen.