/ Wake

Wakeboarding på Akerselva

Se de unike bildene av Odd Roar Solerød kjøre wakeboard midt i Oslo.

Sist oppdatert: 18. september 2013 kl 09.03
NYDALEN: Blant betong og BI-studenter popper Odd Roar Solerød ut et av Akerselvas mange småfosser. Bilde: Emil Kjos Sollie
NYDALEN: Blant betong og BI-studenter popper Odd Roar Solerød ut et av Akerselvas mange småfosser. Bilde: Emil Kjos Sollie
Lesetid: 1 minutter

Ved hjelp av en transportabel vinsj koblet til et langt tau legger fotograf Emil Kjos Sollie og Odd Roar Solerød til rette for wakeboardkjøring midt i Oslo. På mer eller mindre kjente plasser langs hovedstadens vannåre har de sett seg ut plasser som egnet seg. Stuntet er aldri blitt gjort tidligere, og resultatet ble som du ser på bildene, temmelig unikt.  

– Utfordninga var å ikke ta for mye oppmerksomhet. Vi visste det kom til å funke, men ikke om vi fikk holde på uavbrutt så lenge. For det er antakelig ikke helt lovlig, forteller vinsjoperatør Remi Meum til Fri Flyt. 

Solerød har lenge gått med disse planene, og i vinter begynte han og fotograf Sollie planleggingen.

– Så vi fant en uke som passa bra for begge, fikk med oss vinsjen og begynte å lete etter spots. Det var temmelig grunt noen steder, og det var kanskje det største problemet vi støtte på. Vi gjorde noen spots som vel ikke hadde mer enn 10-20 centimeter med vann, sier Solerød. 

Publisert 18. september 2013 kl 09.03
Sist oppdatert 18. september 2013 kl 09.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen