Selv om rekrutteringen til norsk wakeboarding bak båt er både skuffende og mager er det likevel fremgang blant de få som satser. Da Magnus Bettum la brettet på hylla etter en skulderskade sto det igjen to unge håp. (Egil Furre er altså ikke blant de to. Red. anm.) Jørn Simen Aabøe og Odd Roar Solerød har i flere år fremvist kjøring som er verdt en plass i EM. Det er nettopp det Odd sikret seg med seieren Kristiansand denne helgen. Odd kjørte nemlig et overbevisende og solid run som en litt mer vaklende Jørn Simen Aabøe ikke kunne hamle opp med. 

Her er stort sett hele trikselista til Odd Roar fra finalen: hoochie glide, switch wirlybird, heelside frontside 360. Scarecrow, backroll, switch krypt og tantrum.

Annonse

Nå stikker Odd Roar til Ukarina for å representere Norge i wakeboard EM bak båt. 

Etter to års pause fra wakeboardingen, dukket forøvrig den nevnte Magnus Bettum opp og truet Egil Furre sin tredjeplass. Hvordan dette kunne gått, med litt mer trening, kan gudene vite, men Bettum ble henvist til en imponerende femteplass. 

I kategorien wakeskate fikk tønsberggutta fra Surf City, André Natland og Thomas Jensen selskap av australer Blaze Coles, men det var konkurransemaskinen Natland, som krevde den gjeveste medaljen. 

Det ble en deilig søndag på årets varmeste dag langs Otra-elva. Solen tok full revansje fra dagen i forveien og tvang frem shorts, bikinis og solbrente menneskekropper. Wakesurfingen ble en umiddelbar suksess på første forsøk med de bortimot 30 påmeldte. Ni gikk videre til finale. Det gjorde dessverre ikke båten, som fikk vann i motoren og måtte byttes ut med en annen. I reduserte bølger var det igjen Odd Roar Solerød som kapret topplasseringen, men Lista-surferne  Erik Johan Sørbotten og Jostein Robstad på de påfølgende plasseringene.

RESULTATER: 

Wakeboard

1. Odd Roar Solerød

2. Jørn Simen Aabøe

3. Egil Furre

Wakeskate

1. André Natland

2. Blase Coles

3. Thomas Jensen

Wakesurf

1. Odd Roar Solerød

2. Erik Johan Sørbotten

3. Jostein Robstad