I tillegg til de permanente kabelbanene i Flekkefjord og Norsjø Feriepark finnes det enklere varianter i både Tønsberg og Arendal. For tredje år på rad har kabelbanen på 3. dammen i Tønsberg vært et fast holdepunkt for brettkjørere i lavlandet. Miljøet vokser og folk satser. Som resultat av dette, holdes treninger hver tirsdag og torsdag. De ivrigste var i gang allerede 7. mai. 

Daglig leder ved Surf City, André Natland er fornøyd med å kunne starte så tidlig.

Annonse

– Det bygger et godt grunnlag for sesongen sammenliknet med de andre aktive i Norge. På den måten får de også et lite forsprang til konkurransesesongen, sier Natland til Fri Flyt.

Et stykke lenger sør snurrer den spelle nye Furrebanen. Arendal har i flere år hatt landets mest aktive wakeboardklubb. Nå har entusiastene fått en såkalt 2.0 kabelbane å boltre seg på. Det er primus motor Egil Furre som står bak opplegget som allerede nå har fått omlag 150 medlemmer i klubben. 

– Vi er fornøyd med å få på plass en kabelbane her nede. Inntil nå har vi kun kjørt bak båt, som begrenser kapasiteten, samtidig som det koster. Det er ikke noe tvil om at en kabelbane har en lavere inngangsterskel – og flere folk får mer tid på brettet, forteller Egil som har sørget for at Furrebanen har fått opp fete elementer i elva, inkludert en stor rail og en kicker. 

Banen har til og med fått opp en kiosk, som er oppkalt etter kjæresten til Egil, Idol-vinner Jorun Stiansen. Men kanskje enda mer imponerende er at Furrebanen har fått sitt eget online dataspill! 

Begge disse banene er åpent for alle som ønsker å kjøre vannski og wakeboard. Utstyr kan du leie her. Det er lettere å lære seg vannski eller wakeboard her enn bak båt, fordi du blir trukket skrått opp og ikke rett frem som bak båt.

Frem til 22. juni er kabelbanen i Tønsberg (Surf City) åpent for alle som ønsker å være med på treninger hver tirsdag og torsdag (18.00 - 20.00). Fra og med 22. juni vil det være åpent hver dag fra kl 12.00 - 19.00 og de første lørdagene og søndagene vil det være gratis for alle første gangen de er her. 

Se film fra åpningen av Furrebanen

Furrebanen har åpent tirsdag 17.00 - 21.00, torsdag: 17.00 - 21.00 og lørdag: 12.00 - 18.00 (Jernbaneveien 463, 4821 Rykene)