/ Twintip
 / X Games

X Games kan vrake Hafjell - ser for seg Big Air på Fornebu

En hektisk OL-sesong for freeski- og snowboard-utøverne gjør at X Games vurderer å flytte neste års arrangement til Fornebu - på kunstsnø.

Sist oppdatert: 9. november 2017 kl 17.41
KAN FLYTTES TIL FORNEBU: Slik så det ut da X Games ble arrangert i Tøyenparken. Nå kan konkurransen skje ved Telenor Arena på Fornebu. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
KAN FLYTTES TIL FORNEBU: Slik så det ut da X Games ble arrangert i Tøyenparken. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Lesetid: 2 minutter

– For vår del ser det positivt ut. Det har vært en prosess over noe tid, så vi er optimistiske, sier daglig leder i Sahr, Henning Andersen, til VG.

Det så lenge ut til at X Games skulle returnere til Hafjell når det i 2018 arrangeres for tredje året på rad i Norge. Nå har derimot arrangøren søkt Bærum kommune om å flytte arrangementet til Fornebu uken etter 17. mai. Årsaken er en hektisk sesong med OL i Sør-Korea. Datoen de ble tildelt av Hafjell falt én uke etter konkurransen. For Hafjell var det dessuten uaktuelt å flytte X Games på grunn av en travel og inntektsbringende vinterferie.

X Games i Norge ble for første gang arrangert på et lignende stillashopp i Tøyenparken i Oslo. Året etter ble det flyttet til Hafjell. Nå kan det se ut som om actionsportkonkurransen, som regnes som den største i sin sjanger, altså flyttes tilbake til hovedstad-området.

Da X Games først ble lansert var flere kritiske til mangelen på slopestyle-konkurranse, som ikke lot seg gjennomføre i Wyller. Dersom planene om kjøre Big Air på Fornebu ved Telenor Arena blir gjennomført, vil det også skje uten slopestyle (som ble arrangert i Hafjell). Derimot er det isåfall duket for et comeback for skateboard i Skur 13 på Aker Brygge.

Bærum kommune ser også ut til å være svært positive til planene. 

– Jeg synes dette er veldig spennende, og det vet jeg også ordføreren synes. De har levert en god søknad, og jeg er innstilt på at Bærum kommune skal være med på dette, sier hovedutvalget for miljø, idrett og kultur i kommunen, Morten Skauge (H), til VG.

Hafjell, som i utgangspunktet er svært positive til actionsportkonkurransen, synes det er synd å kunne miste eventet. 

– Vi har sett på alle muligheter og alternativer, men det har vært en utfordring med tanke på en trang kalender både internasjonalt og her i Hafjell, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, til lokalavisa GD.

Kulturdepartementet har allerede tildelt arrangementet 18 millioner kroner, men flyttingen til Fornebu, som er et steinkast unna Oslo, vil gi en ekstraregning på 6,6 millioner kroner. Noe av kaka skal kommunen ta, men X Games-arrangøren håper også lokalt næringsliv vil være med å bidra.

Publisert 9. november 2017 kl 17.41
Sist oppdatert 9. november 2017 kl 17.41
annonse
Relaterte artikler
DEN STORE X: Norge kan vise til gode resultater i X Games.
Snowboard live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - snowboard

KNOKKEL HOPP: Knuckle huck er blitt en av de mest populære konkurransene under X Games. Svenske Jesper Tjäder er invitert også i år. Foto: Monster Energy
Freeski live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - freeski

Marcus Kleveland
Syv norske utøvere klare for X Games

Slik blir årets X Games

Ingen støtte fra Stortinget

Nei til X Games: - Vedmodig og trist

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen