/ Twintip
 / X Games

Her er årets Real Ski-bidrag: – To som skiller seg klart ut

Freeski-ekspert Bendik Øye har rangert årets seks X Games Real Ski-bidrag. Se hvem han har som favoritt her.

Sist oppdatert 20. mars 2020 kl 12.45
Alex Hackel
FAVORITTER: Bendik Øye har rangert sine favoritter. Der havner Alex Hackel på andreplass. Foto: Skjermdump

Årets Real Ski-konkurrenter er klare. X Games Real Ski er en årlig konkurranse i etterkant av X Games, hvor noen av verdens råeste jibbere leverer fra seg en middels lang edit. Deretter er det opp til publikum å stemme frem sin favoritt. I tillegg er det en jury som avgjør vinneren. I fjor vant Phil Casabon, mens Jake Mageau ble fansens favoritt.

I år er det seks nye bidrag. Se de nedenfor - og freeski-ekspert Bendik Øyes dom over bidragene. Rangert fra 1-6.

– For min del er det to som skiller seg klart ut fra resten av feltet, nemlig Mageau og Hackel, sier han om bidragene.

1. Jake Mageau

– Gjør alt vi kan be han om. Var rå også i fjor, men mange, meg selv inkludert syntes til tider manglet noen spots av den store  og «livsfarlige» typen. Det tok han til etterretning i år, og kjører på noe så voldsomt. Veldig kreativ, store spots, bra kjøring. Høydepunkt gjennom editen: Skikontrollen hans hele editen gjennom, og kanskje trikset der han tar 270 pretzel 450? i lufta via en lyktestolpe. Eller de to siste triksene i filmen.

2. Alex Hackel

– Kjører jevnt over enormt bra. Varierte spots, tekniske triks, kreative triks. Viser hvor god han er på ski både i lufta og på rails. Mye av filmen er filma på Lillehammer, på kjente spots som er kjøres på en helt unik måte. Høydepunkt: Switch eurocarve til å smyge seg under rekkverket.

3. Jesper Tjäder

– Litt annen type edit enn de to over. Kanskje ikke så rart med tanke på at han er en helt annen type kjører. Kjører på med noen voldsomme triks og er generelt helt rå. Personlig synes jeg filminga og hele GoPro-viben trekker helhetsinntrykket noe ned. Høydepunkt: Dobbelflipp av veggen eller lip 4 til forward på downrailen i Östersund.

4. Émile Bergeron

– Kjører bra, store spots, mange kule wallridevarianter. Ingen personlig stilfavoritt i min bok, men synes likevel han fortjener en 4. plass. Høydepunkt: Lip 450 på den lange trerailen.

5. Sam Zahner

– Slo hodet noe voldsomt under filminga av parten sin. Holdt på å måtte trekke seg på grunn av det, men kom seg gjennom. Ble i tillegg invitert seinere enn de andre, så har hatt veldig kort tid å filme på. Klarer seg likevel bra og gjør seg på ingen måte bort. Høydepunkt: Sw 4 pretz 2.

6. Noah Albaladejo

Kjører veldig stilig og er en ekte G. Personlig synes jeg det trikse-, samt spotmessig blir litt tynt sammenlignet med de andre. Høydepunkt: Kjører så godt som hele parten i flagrende hår, og en lip 2 der han grabber railen og kjører full lookback.

Publisert 20. mars 2020 kl 12.45
Sist oppdatert 20. mars 2020 kl 12.45
Relaterte artikler
DEN STORE X: Norge kan vise til gode resultater i X Games.
Snowboard live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - snowboard

KNOKKEL HOPP: Knuckle huck er blitt en av de mest populære konkurransene under X Games. Svenske Jesper Tjäder er invitert også i år. Foto: Monster Energy
Freeski live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - freeski

Marcus Kleveland
Syv norske utøvere klare for X Games

Slik blir årets X Games

Ingen støtte fra Stortinget

Nei til X Games: - Vedmodig og trist

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue