På den andre siden ligger det en liten norsk hytte bak nesten hver kolle.

Og på Bjørnfjell har mange blivende topptur-entusiaster gjort sine debut med lave lærstøvler, vinglete langrennski og Swix blå.

Bjørnfjell-området har helt siden jernbanen ble bygget vært en tilflukt for norske familier som kjenner tiltrekningskraften fra det vinterhvite fjellandskapet.

Her er det mange foreldre som har innviet barna i skikjøringens mysterier og fascinasjon.

Foruten de beskrevne turlaternativene kan du også utforske turmulighetene på baksiden av Bjørnfjell, men da må du gå tilbake opp eller gli og stake rundt fjellet til høyre tilbake til veien ved Riksgränsen. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 og E10 fra Narvik til den store parkeringen (Kongeplassen) i senken på veien før tollstasjonen. Alternativt kan du gå til fots fra Riksgränsen.

  • Sesong: Februar - juni

Opp 8.3.1: Gå opp bekkedalen som starter ved parkeringsplassen. Ved slutten av bekkedalen følger du brattere bakker på skrå opp til høyre og fortsetter opp større snøfelt opp til toppryggen på Bjørnfjell.

Vel oppe på ryggen planer det helt ut, og nå er det bare å følge slake snøfelt mot venstre (nordøst) for å komme opp til toppen.

Vær forberedt på å holde ut med frustrasjonen over at det hele tiden dukker opp nye og høyere topper bak hver høyde.

Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Ned 8.3.1: På toppryggen er det sjelden bra snø, men sørsiden ned mot E10 kan by på fine kjøreopplevelser.

Det finnes flere alternativer å følge nedover, men start med å kjøre tilbake langs ryggen et stykke før du søker deg nedover. 

Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Ned 8.3.2: Et artig alternativ er å kjøre ned i den tydelige bekkedal bak hytta ovenfor tollstasjonen. Den er enklere enn den ser ut.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Finn flere toppturer du kan gå i Riksgränsen her