Lengst vest blant toppene ligger Ballinbogičohkka, en topp som har bratte snøfelt i tre himmelretninger og en spektakulær kam i den fjerde.

For en dreven skikjører er området rundt Ballinriehppijökeln et eldorado av korte og bratte ruter, men de rutene som blir beskrevet her er de vanligste og enkleste.

Utforsk gjerne sørvest-siden av Ballinbogičohkka også, for her er det mange godbiter. 

Fra toppen av Ballinbogičohkka kan du fortsette langs kammen sørøst mot topp 1784 lengst inne i gryta.

Herfra har du en veldig fin rute ned mot den østre siden av Ballinriehppi-jökeln. Først bratt, men deretter slakere og slakere før du til slutt står i bunnen av gryta nedenfor Ballinbogičohkka. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr

  • Veibeskrivelse: Bil til Kungsledens startpunkt, på motsatt side av veien fra Abisko turiststasjon. Buss eller tog fra Kiruna eller Narvik; avstigning Abisko turiststasjon.

  • Sesong: Mars - juni

Opp 10.6.1: Gå gjennom portalen som markerer starten på Kungsleden og følg så den markerte turløypen i nesten seks kilometer til elva Ballinjohka (på noen kart har den navnet Pallenjåkka).

Følg deretter skiltene øst for Ballinjohka mot Tältlägret, en teltplass med en åpen gamme (torvhytte).

Etter at du har svingt av fra Kungsleden har du knapt tre kilometer igjen til Tältlägret, men halvveis dit kan du se en flaggstang som markerer plassen.

Fortsett videre inn i dalen Ballinvággi etter at du har passert Tältlägret. Følg den venstre kanten av Ballinjohka. En kort og trang bekkedal ved inngangen til dalen følges av en flat og bred dalbunn med spektakulære omgivelser.

Fortsett rett frem mot den store gryta i enden av dalen. Etter åtte flate kilometer står du ved foten av Ballinbogičohkka; en stor, glatt, innbydende bakke som leder opp til en lang kam.

Gå opp på den høyre siden av bakken; den er ganske bratt, så det kan være lurt å ikke gå rett opp, men å krysse opp. Gå til høyre for skavlene på toppen av bakken og de siste titalls høydemeterne mot topp 1661.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig 

Ned 10.6.1: De første 450 fallhøydemeterne er ren nytelse på store flanker rett ned i fallinjen. Deretter kan du gli og stake ut av Ballinvággi og ned til Kungsleden.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Se her for å finne flere toppturer du kan gå i Riksgränsen