Lofoten om vinteren er et sjansespill når det gjelder vær og føre. Nedbør, vind og temperatur skifter konstant og tidsvinduet for god skikjøring kan være marginalt. Denne helgen traff finværet «Go- foten» som viste seg fra sin flotteste side.

Lofoten Split- og ToppturFæst ble i helgen arrangert fra Hattvika Lodge på Ballstad for tredje året på rad og samlet 20 deltakere til toppturer i denne forrevne øygruppa nord i Nordland. Regionen er formet av uvær, hav og vind gjennom tusener av år, og har et eller annet ved seg som gjør at mange turister opp gjennom årene søker utfordringer her.

Har du lest denne? Lofoten på sitt beste

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAKKERT: Slik var toppturfesten i Lofoten. Video: Are Tallaksrud

Flere fjell er besøkt denne helgen der deltakerne landet torsdag formiddag og fikk ettermiddagstur på Blåtinden (Vestvågøy) og i helgen besøkte vi Kvittind og Rundfjellet (Vågan). #LSTF avsluttet langhelgen med tokt på Lofothavet med fiskeskøyta MS Sira og avsluttende tur til Justadtinden og Kartstaven midt på Vestvågøy.

Også i år ble David Underland, Are Tallaksrud og Nils Erik Bjørholt med på tur og bidro med toppturglede og kompetanse sammen med lokale guider. Vel blåst - #LSTF er tilbake til neste år med nye toppturgleder!

Her er også filmen til David Underland med plenty god stemning fra fjord, hav og fjell!