/ Topptur

Drømmeforhold for toppturer i Lofoten

Idyllisk skjærgård og hvite strender, tungsjø fra Nordishavet som knuser inn i dramatiske klippelandskap; Det finnes neppe noen bedre måte å oppleve Lofoten på, enn fra snøkledde fjelltopper.

Sist oppdatert 11. april 2016 kl 13.20
FANTASTISK: Slik var forholdende under toppturfesten. Foto: Nils-Erik Bjørholt
FANTASTISK: Slik var forholdende under toppturfesten. Foto: Nils-Erik Bjørholt

Lofoten om vinteren er et sjansespill når det gjelder vær og føre. Nedbør, vind og temperatur skifter konstant og tidsvinduet for god skikjøring kan være marginalt. Denne helgen traff finværet «Go- foten» som viste seg fra sin flotteste side.

Lofoten Split- og ToppturFæst ble i helgen arrangert fra Hattvika Lodge på Ballstad for tredje året på rad og samlet 20 deltakere til toppturer i denne forrevne øygruppa nord i Nordland. Regionen er formet av uvær, hav og vind gjennom tusener av år, og har et eller annet ved seg som gjør at mange turister opp gjennom årene søker utfordringer her.

Har du lest denne? Lofoten på sitt beste

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAKKERT: Slik var toppturfesten i Lofoten. Video: Are Tallaksrud

Flere fjell er besøkt denne helgen der deltakerne landet torsdag formiddag og fikk ettermiddagstur på Blåtinden (Vestvågøy) og i helgen besøkte vi Kvittind og Rundfjellet (Vågan). #LSTF avsluttet langhelgen med tokt på Lofothavet med fiskeskøyta MS Sira og avsluttende tur til Justadtinden og Kartstaven midt på Vestvågøy.

Også i år ble David Underland, Are Tallaksrud og Nils Erik Bjørholt med på tur og bidro med toppturglede og kompetanse sammen med lokale guider. Vel blåst - #LSTF er tilbake til neste år med nye toppturgleder!

Her er også filmen til David Underland med plenty god stemning fra fjord, hav og fjell!

Publisert 11. april 2016 kl 13.00
Sist oppdatert 11. april 2016 kl 13.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen