/ Topptur

Se Andreas Køhns nyeste ski-og-sykkel-film fra Lofoten

Gikk du glipp av Andreas Køhns Bikepede Sidecar 2? Eller vil du se den igjen? Nå kan du se hele filmen her.

Sist oppdatert: 3. november 2020 kl 15.14
Andreas Køhn
TOPPTURER: Andreas Køhn og Johan Kristofers brukte en uke i fjellene i Lofoten på sykkel og ski. Foto: Andreas Køhn
Lesetid: 2 minutter

Topptur- og sykkelfilmen Bikepede Sidecar 2, laget av Andreas Køhn, har blitt vist i hele Norge på Fri Flyts Film Tour. Men nå kan du se filmen i sin helhet (filmen ligger nederst i artikkelen).

Køhn har over flere år hatt et prosjekt som involverer sykling til toppturer. Det får vi også se mye av i filmen.

– Hvordan har mottakelsen vært?

– Etter hva jeg har hørt så har den blitt godt mottatt. Jeg fikk bare vært tilstede på tre av visningen og det var et par på hver visning som fortalte at de likte den. Ellers har jeg hørt lite. Telefonen har ikke akkurat gått varm! 

– Kan du si noe om hva vi får se i filmen?

– For å gjøre en lang historie kort så har jeg i løpet av de siste årene tatt i bruk sykkelen min for å utforske skimuligheter i egen bakgård. Turene utviklet seg fra korte turer til  lengre turer der jeg måtte ha en tilhenger for å få med meg alt utstyret, inkludert en oppblåsbar kajakk. Nå har evolusjonen gått et hakk videre.

 – Denne vinteren syklet jeg så langt veien tok meg for og så laste alt utstyret over i en pulk og trasket videre inn i fjellet. Den største forandringen fra tidligere turer er at jeg ikke gjennomførte denne turen alene. På denne turen fikk jeg med meg Johan Kristofers. 

Andreas Køhn
TOPPTURER: Andreas Køhn og Johan Kristofers brukte en uke i fjellene i Lofoten på sykkel og ski. Foto: Andreas Køhn

Men det var en langt fra smertefritt tur de var på.

– Turen startet på verst tenkelig måte, med vinterens største nedbørsmengde i form av regn. Alt ble gjennomvått. De neste dagen gikk til å tørke klær og utstyr samtidig som vi utforsket skimulighetene rundt teltet. Mens været jobbet i mot oss.

– Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber for tiden med et nytt sykkelprosjekt for den kommende vinteren, denne gangen skal jeg prøve å frakte med meg en havkajakk. En packraft har fungert fint så langt til korte turer, men har sine begrensinger i forhold til vind og bølger. Ideen bygger videre på årets tur. Jeg planlegger å sykle så langt jeg kan for og så ta meg videre via kajakk. I tillegg så driver jeg og planlegger et mer kjørefokusert prosjekt her i Lofoten.

Se hele filmen her: 

Publisert 3. november 2020 kl 15.14
Sist oppdatert 3. november 2020 kl 15.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen