/ Topptur

– Turen starter på verst tenkelig måte

Andreas Køhns film, Bikepede 2 Sidecar, er en av filmene på høstens Film Tour. Se trailer og bilder fra sykkel og toppturprosjektet her.

Sist oppdatert 14. august 2020 kl 11.20
Andreas Køhn
TOPPTURER: Andreas Køhn og Johan Kristofers brukte en uke i fjellene i Lofoten på sykkel og ski. Foto: Andreas Køhn

Film Tour 2020 nærmer seg, og i tiden fremover presenteres de ulike filmene som skal være med på årets filmturné. Først ut er Andreas Køhns nyeste prosjekt, Bikepede 2 Sidecar. 

Køhn har brukt de siste årene på å sykle til ulike toppturer i nærområdet, og har fått stor oppmerksomhet i landet for sitt bærekraftige prosjekt. Fri Flyt har også omtalt prosjektet ved en rekke anledninger.

Nå har sykkelprosjektet blitt film, som du kan se under årets Film Tour.

Se trailer her:

Dette får du se i filmen, med filmskaperens egne ord:

– I løpet av de siste årene har Andreas Køhn brukt sykkelen sin til å utforske skimuligheter i egen bakgård. Turene utviklet seg fra korte turer der han festet alt han trengte på sykkelen til lengre turer der han måtte ha en tilhenger for å få med seg alt utstyret, inkludert en oppblåsbar kajakk. Nå har evolusjonen gått et hakk videre.

– Denne vinteren syklet han så langt veien tok han for og så laste alt utstyret over i en pulk og tok seg videre inn i fjellet. Den største forandringen er at han ikke gjennomførte denne turen alene. På denne turen fikk han med seg Johan Kristofers. Sammen forserer de alle hindre naturen i Lofoten kaster mot dem.

– Turen starter på verst tenkelig måte, med vinterens største nedbørsmengde i form av regn. Alt blir gjennomvått. De neste dagen går til å tørke klær og utstyr samtidig som de utforsker skimulighetene rundt teltet. Hele tiden jobber været mot dem.

Billettsalget til Film Tour starter forøvrig 7. september. Her kan du lese mer om årets turné.

Andreas Køhn
TIL TOPPS: Andreas Køhn på vei til topps. Foto: Privat
Publisert 14. august 2020 kl 11.20
Sist oppdatert 14. august 2020 kl 11.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen